- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei. Ce nu au voie să facă

22 Jul, 19:20 • stefan.vlad
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei dacă fac asta pe caniculă. Sunt români care incendiază miriștele, încercând să dea foc la gunoaie, iar acest lucru se plătește foarte scump. Legea este foarte clară și se aplică oricărei persoane care o încalcă.
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei. Ce nu au voie să facă

Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) face un apel la proprietarii de terenuri, în contextul temperaturilor ridicate din această perioadă, să nu mai încerce igienizarea lor prin incendiere, amintind, totodată, că astfel de acţiuni sunt interzise.

Citește și: Planta protejată de lege, pe care nu ai voie să o culegi sau să o tai. Amenzi în valoare de mii de lei pentru cei care nu respectă legea

Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei

În doar 24 de ore, la începutul lunii iulie, au izbucnit 140 de incendii, simultan, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenţia a sute de pompieri pentru a stinge flăcările.

Arderile de vegetaţie sunt interzise, a subliniat IGSU, arătând că nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amenzi de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului şi pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omeneşti şi importante pagube materiale.

Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere şi ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice„, a subliniat IGSU.

Amenzi pentru nerespectarea legii la tutun, alcool și energizante

Se acordă amenzi pentru nerespectarea noii legi. Președintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege cu privire la produsele de alcool, tutun și energizante, care impune cumpărarea acestor produse doar cu buletinul.

De acum înainte, comercianții, barurile și restaurantele sunt obligați să verifice actele de identitate ale clienților pentru fiecare achiziție. Cei care nu respectă normele intrate în vigoare, riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei.

Legea a fost promulgată pentru a combate consumul acestor produse de către minori și să responsabilizeze vânzătorii. (Vezi AICI care sunt noile obligații)