- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care vor fi iertați de toate datoriile la bancă. „Legea celei de-a doua șanse” intră în vigoare

11 Aug, 10:43 • Bumbeneci Diana
Acești români vor fi iertați de toate datoriile la bănci. „Legea celei de-a doua șanse” a devenit oficială
Românii care vor fi iertați de toate datoriile la bancă. „Legea celei de-a doua șanse” intră în vigoare

Fără datorii la bancă pentru o categorie de români. Mai exact, persoanele care au cetățenie română și care locuiesc în Spania ar putea fi iertate de datorii la bănci de zeci de mii de euro, se arată într-o decizie recentă luată de spanioli.

Fără datorii în Spania

Justiția spaniolă a anulat o datorie de 35.000 de euro acumulată la mai multe entități bancare de un cuplu de români din Pamplona. Românii au primit acest beneficiu prin Legea celei de-a doua șanse.

„Legea celei de-a doua șanse” ajută persoanele aflate în situații financiare critice, precum cazul celor doi români.

Ei aveau locuri de muncă stabile, dar criza globală declanșată de pandemie le-a distrus viața.

Reducerea orelor de muncă pentru unul dintre ei și pierderea locului de muncă pentru celălalt i-au împins într-o spirală de dificultăți financiare”, scrie Ziarul Românesc.

Citește și: Salariul mediu net în București a ajuns la 6.428 lei. Cât este în restul țării

datorii
datorii

Veniturile lor s-au redus drastic. Cheltuielile zilnice, cum ar fi chiria, mâncarea și facturile, au crescut, iar cu banii primiți lunar la locul de muncă nu au mai putut face față cheltuielilor, deși până atunci nu au avut probleme de această natură.

Cuplul a fost nevoit să solicite împrumuturi de necesitate de la mai multe entități bancare, precum Vivus, Santander, Caixabank și Cofidis, dar cu dobânzi extrem de mari, însă era singura șansă de supraviețuire la momentul respectiv.

Pentru că nu mai puteau să facă față, au obținut reducerea datoriilor după ce au informat instanțele competente despre situația lor.

Procesul a început cu o procedură de pre-faliment. A fost suspendat temporar orice plăți și a paralizat orice posibilitate de poprire a banilor de pe cardurile românilor.

Cererea de insolvență fără masă a fost depusă la Tribunalul Comercial Pamplona. După admiterea cererii de către instanță și parcurgerea termenului corespunzător, avocații cuplului au depus o cerere de exonerare.

Datoria de 35.000 de euro a fost anulată complet.

Citește și: Zile libere 2024. Guvernul oferă încă o minivacanță în august

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult