- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care vor fi scutiți de taxe și impozite! Klaus Iohannis a promulgat legea

19 Jun, 19:23 • Bumbeneci Diana
Președintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Taxele și impozitele vor fi mai mici pentru o categorie de români.
Românii care vor fi scutiți de taxe și impozite! Klaus Iohannis a promulgat legea

Vești noi pentru românii care plătesc taxe și impozite. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede scutirea de impozite şi taxe în cazul clădirilor clasate ca monument istoric pe perioada lucrărilor de renovare sau reabilitare, conform unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Românii care vor fi scutiți de taxe și impozite

Actul normativ prevede scutirea de impozit sau taxă pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construire şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate.

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

Măsura se va aplica începând cu anul 2025.

Noul proiect de lege completează alin. (1) al art. 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, reiese dintr-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

„Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construcţie şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996”, prevede proiectul iniţiat de 48 de parlamentari PNL.

Mai mult, actul normativ aprobat acum de președintele Klaus Iohannis scoate în evidență faptul că, în situația lucrărilor de renovare sau reabilitare în curs de execuţie la data intrării în vigoare a proiectului legislativ, scutirea se aplică până la data procesului-verbal de recepţie finală.

Vezi și: A fost anunțată data la care ajung adeverințele de recalculare a pensiilor. Românii află ce bani vor primi pe 1 septembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult