- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii cumpără orice de pe Shein și Temu iar Poșta Română e sufocată de colete! Au apărut ghişee speciale pentru livrări

28 Aug, 23:13 • Preda Silvia
Temu și Shein salvează profitabilitatea unor companii precum Poşta Română. Au apărut ghişee speciale pentru produsele ieftine.
Românii cumpără orice de pe Shein și Temu iar Poșta Română e sufocată de colete! Au apărut ghişee speciale pentru livrări

Românii cumpără orice de pe Shein și Temu. Ajung în casele românilor multe categorii de produse chinezeşti: de la bluze şi cămăşi până la huse de telefon ori farfurii, scrie Antena 3 CNN.

Tone de colete cu produse chinezeşti ieftine ajung anual de peste hotare în țara noastră. Au apărut chiar și spaţii de depozitare speciale în oficiile poştale din cauza fluxului masiv de colete comandate.

Noemi, una dintre tinerele care face des comenzi, spune că bugetul său este de 120 de euro pentru un singur colet. „Cam la 3 luni comand mai multe deodată, de la haine până la lănțișoare, decorațiuni”, spune ea.

Mulți români cumpără de pe Shein și Temu haine, bijuterii, accesorii pentru casă sau maşină și multe altele.

Citește și: Nu cumpărați aceste produse de pe Shein și Temu! Conțin substanțe chimice extrem de periculoase

„În general brizbrizuri, costume de baie, accesorii de 2- 3 sute de lei. Sincer mi se par mai ieftine, şi calitatea mi se pare ok”, mai spune cineva.

Românii dau peste 10.000 de comenzi zilnic pe Shein și Temu

Shein Temu
Shein și Temu

Accesoriile pentru femei vândute de două dintre cele mai populare firme de cumpărături online din lume, Shein și Temu, conţin substanţe toxice uneori de sute de ori peste niveluri acceptabile, au declarat autorităţile din Seul, scrie france24.com.

Ambele platforme au zeci de milioane de utilizatori.

Partea de marketing a jucătorilor internaționali, mai degraba chinezi, e foarte agresivă în sensul că exista bugete foarte mari. Sunt încurajați şi de Guvernul chinez. Există niște subvenții ale statului”, spune Andrei Radu, specialist E-commerce.

Potrivit ultimelor estimări, românii dau peste 10.000 de comenzi zilnic pe cele două site-uri.

Fluxul livrărilor este unul dintre motivele pentru care Poșta Română a înregistrat, în primul semestru din acest an, o cifră de afaceri de peste 810 milioane de lei, în creștere cu 2% față de aceeași perioadă a anului 2023, arată sursa citată.

Vezi și: Înșelătoria cu pachete nesolicitate, ultima găselniţă a hoţilor online. Atenţie la comenzile de pe Amazon, Shein sau Aliexpress