Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii încep să mănânce mai puține mezeluri. Cris-Tim resimte o scădere bruscă a consumului per familie

13 Jun, 14:54 • Constantin Cristina
Cris-Tim, producătorul de mezeluri, anunță că românii nu mai consumă atât de multe mezeluri comparativ cu anii trecuți.
Românii încep să mănânce mai puține mezeluri. Cris-Tim resimte o scădere bruscă a consumului per familie

Cris-Tim Family Holding, una dintre principalele afaceri românești din sectorul alimentar, este controlat de Radu și Cristina Timiș, care au observat o scădere bruscă a consumului per gospodărie, potrivit reprezentanților companiei, a transmis zf.ro.

Citește și: Producătorii de mezeluri sunt disperaţi: „O creştere istorică a preţului materiei prime”

Românii încep să mănânce mai puține mezeluri. Cris-Tim resimte o scădere bruscă a consumului per familie

„România nu va intra tehnic în recesiune, dar la nivel de consum se observă o scădere a consumului per gospodărie sau, mai degrabă, o eficientizare a achiziţiilor produselor alimentare”, au spus reprezentanții Cris-Tim Family Holding

Tot ei adaugă că urmăresc cu mare atenție lanțul de aprovizionare, investind în stocuri mai mari pentru a limita fluctuațiile de preț.

Cris-Tim
Cris-Tim

„Dacă respectă standardele noastre de calitate, achiziţionăm cu prioritate materii prime din România, pentru că dorim să susţinem economia României şi producătorii locali.”, mai spun reprezentanții Cris-Tim.

Mai mult, Cris-Tim a avut exporturi de 95,1 mi­lioa­ne de lei în 2020, în creștere cu 12% față de anul precedent, potrivit cal­culelor făcute de sursa citată pe baza date­lor oferite de reprezentanții grupului, iar în anul 2022 au avut aproape 900 mil. lei.

„Cifra de afaceri a crescut cu mai mult de 15%, ne-am consolidat poziţia de lider atât în valoare, cât şi prin volumul vânzărilor”.

Începând cu aprilie 2019, Grupul Cris-Tim este primul producător românesc certificat de către ARIG (Asociația Română Pentru Intoleranță la Gluten, membru cu drepturi depline al Asociației Europene a Societăților de Celiachie).

Compania din Prahova este activă în mai multe categorii – carne, lactate, produse ready-meal, snacksuri şi vinificaţie, dar și cu prezență în turism.

Peste jumătate din produsele aparținând mărcilor Cris-Tim, Matache Măcelaru‘ și Obrăjori au obținut certificarea internațională „Gluten Free” în urma auditului realizat de către Asociația Română Pentru Intoleranță la Gluten (ARIG). Această certificare este menționată pe ambalaj prin simbolul Crossed Grain, singurul standard internațional care certifică siguranța produselor fără gluten.

Alte articole: Compania americană Smithfield cumpără fabrica românească de mezeluri Goodies Meat

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Ai moneda asta în casă? Îți iei mașină dacă o vinzi!
Ai moneda asta în casă? Îți iei mașină dacă o vinzi!
Un tânăr de 20 de ani din Bihor a dat lovitura cu o afacere inedită. Vlad Bidilean câștigă acum zeci de mii de euro: „E o specie foarte rară”
Un tânăr de 20 de ani din Bihor a dat lovitura cu o afacere inedită. Vlad Bidilean câștigă acum ...
Cum să-ți gestionezi inteligent banii. Ce înseamnă efectul levier
Cum să-ți gestionezi inteligent banii. Ce înseamnă efectul levier
Românii preferă să stea în chirie în loc să devină proprietari. Intenția de cumpărare a scăzut cu 10% față de anul trecut
Românii preferă să stea în chirie în loc să devină proprietari. Intenția de cumpărare a scăzut ...
Diana Șoșoacă susține că a contribuit la blocarea programului Visa Waiver: „S-a întâmplat după ce i-am scris lui Trump. O să merg la Mar-a-Lago peste puțin timp”
Diana Șoșoacă susține că a contribuit la blocarea programului Visa Waiver: „S-a întâmplat ...
Phoenicia Hotels caută angajați din mai multe domenii. Oferă salarii de până la 10.000 de lei
Phoenicia Hotels caută angajați din mai multe domenii. Oferă salarii de până la 10.000 de lei
Mercedes-Benz oferă angajaților sume de peste 500.000 de euro. Care este condiția impusă de companie
Mercedes-Benz oferă angajaților sume de peste 500.000 de euro. Care este condiția impusă de companie
Ion Țiriac construiește un stadion nou de fotbal la Otopeni. Investiția este de 50 de milioane de euro: „I-aș ruga să nu mă mai țină ani și luni cu aprobări”
Ion Țiriac construiește un stadion nou de fotbal la Otopeni. Investiția este de 50 de milioane de ...
O insulă de vis transformată într-un coșmar turistic. Comino, de la paradis la ‘iadul pe Pământ’
O insulă de vis transformată într-un coșmar turistic. Comino, de la paradis la ‘iadul pe Pământ’
Trucuri pentru un sos de paste perfect legat şi uşor de digerat. 9 secrete ale italienilor bătrâni
Trucuri pentru un sos de paste perfect legat şi uşor de digerat. 9 secrete ale italienilor bătrâni
Criză în industria auto: Mii de concedieri la unul dintre cei mai mari producători de automobile
Criză în industria auto: Mii de concedieri la unul dintre cei mai mari producători de automobile
Horoscop special 2025: Zeii Olimpului în funcţie de zodie
Horoscop special 2025: Zeii Olimpului în funcţie de zodie
Șapte alimente care stimulează producția de colagen. Cum să previi îmbătrânirea prematură
Șapte alimente care stimulează producția de colagen. Cum să previi îmbătrânirea prematură
Plăcintă cu mere, fără zahăr și făină. Secretul ca să iasă super delicioasă
Plăcintă cu mere, fără zahăr și făină. Secretul ca să iasă super delicioasă
Unde ne bronzăm în 2025. Tripadvisor a publicat topul celor mai bune plaje din lume
Unde ne bronzăm în 2025. Tripadvisor a publicat topul celor mai bune plaje din lume
Testul IQ care te va lăsa fără cuvinte! Doar 1 din 100 de români reușește să găsească pisica ascunsă în doar 5 secunde!
Testul IQ care te va lăsa fără cuvinte! Doar 1 din 100 de români reușește să găsească pisica ...
Elixirul tinereții. Secrete asiatice pentru o piele fără vârstă! Ritualuri străvechi care fac minuni
Elixirul tinereții. Secrete asiatice pentru o piele fără vârstă! Ritualuri străvechi care fac minuni
Mihaela Bilic: „În post, eu mănânc ciorbă de lobodă sau de cartofi, mâncare de urzici cu mămăligă”
Mihaela Bilic: „În post, eu mănânc ciorbă de lobodă sau de cartofi, mâncare de urzici cu ...