- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii își cumpără case în Ungaria. Prețurile de la noi îi lasă pe mulți cu buzunarele goale și cu datorii la bancă

05 Jul, 13:26 • Fundeanu Madalina
Românii dau năvală să își cumpere locuințe în Ungaria. Prețurile de peste graniță sunt cu mult mai mici decât la noi.
Românii își cumpără case în Ungaria. Prețurile de la noi îi lasă pe mulți cu buzunarele goale și cu datorii la bancă

Românii care vor să își cumpere locuințe aleg să le achiziționeze din Ungaria. Cei care au în plan să-și cumpere o casă sau un teren se află într-o situație extrem de grea. Prețurile din România au devenit exagerat de mari, iar ratele băncilor la noi sunt cele mai mari din UE, conform Capital.ro.

Românii dau năvală să își cumpere locuințe în Ungaria

Lucrurile sunt mult mai diferite în Ungaria. Prețurile proprietăților, exceptând capitala Budapesta, sunt printre cele mai mici din toată Uniunea Europeană. În acest caz, mulți români profită și se grăbesc să-și ia o casă sau teren peste graniță.

În majoritatea cazurilor, o casă cu teren este vândută pentru prețuri de aproximativ 10.000 de euro. Banii sunt mult mai puțini decât în România. În plus, unele anunțuri prezintă prețuri neîntâlnite în țara noastră.

Spre exemplu, un proprietar vinde o casă cu teren de 1.352 mp cu doar 2.800 de euro, ușor negociabil. Proprietatea este situată la o aruncătură de băț de România, foarte aproape de Vama Salonta, într-un orășel de graniță din Ungaria.

Citește și: Cel mai lung drum nou din România este tot mai aproape de a deveni realitate! În cât timp va fi gata șoseaua de 7,69 miliarde de lei 

locuințe în Ungaria
locuințe în Ungaria

Conform unui anunț publicat pe Facebook, proprietarul a informat potențialii cumpărători că locuința este construită din văioagă, are 90 mp și necesită reparații, deoarece este nelocuită de 7 ani. În plus, are apă, canalizare, curent și gaz în fața porții. Terenul are 1352 mp.

„Vând casă în orășelul Vésztő Ungaria la 37 km de la vama Salonta. Casa este construită din văioagă, are 90 mp și necesită reparații, deoarece este nelocuită de 7 ani. Apă, canalizare, curent și gaz în fața porții. Are un teren de 1352 mp. Prețul este 2.800 de euro, ușor negociabil. Se poate vedea oricând la următoarea adresă: Vésztő Attila utca 44”, a scris proprietarul pe un grup de Facebook.

Oamenii au fost șocați, iar reacțiile au fost destul de diverse. Anumiți oameni s-au arătat neîncrezători. Alte persoane s-au arătat interesate de chilipir. Nu au lipsit nici cei care s-au arătat nemulțumiți. Ei sunt de părere că imobilul trebuie renovat, iar prețul ar fi în realitate mai mare.

Aceste comentarii au fost rapid ironizate de ceilalți internauți, care au scris că astfel de oferte nu pot fi găsite nicăieri în România. O altă persoană a explicat că doar terenul ar costa 150.000 de euro în România.

Din ce în ce mai mulți români din vestul țării, Moldova sau Dobrogea sunt interesați de case aflate în Ungaria, la granița cu România.

Vezi mai multe știri: Taxele și impozitele pe case și apartamente s-ar putea calcula diferit în 2025. Cum arată noua formulă de calcul