- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii își pot cumpăra casă cu 1.000 de lei. Puțină lume știe de acest loc din România

07 Jun, 12:12 • stefan.vlad
Românii își pot cumpăra casă cu 1.000 de lei în satul Rotunda, din comuna Gura Văii, județul Bacău. Oferta este una extraordinară, mai ales pentru cei care s-au săturat de agitatia marilor orașe și vor să se retragă undeva la țară, ca să se poată bucura de liniște și natură
Românii își pot cumpăra casă cu 1.000 de lei. Puțină lume știe de acest loc din România

Românii își pot cumpăra casă cu 1.000 de lei. În satul Rotunda, se vând mai multe locuințe la prețuri care pornesc de la 250 de euro. Cu toate acestea, interesul pentru achiziționarea lor este aproape inexistent, pentru că multă lume nu a auzit de acest loc, spun autoritățile locale. Un alt motiv este legat de stadiul în care se află aceste locuințe.

Citește și: Satul în care o casă se vinde cu 50 de lei. Care este metoda simplă prin care poți achiziționa locuința

Românii își pot cumpăra casă cu 1.000 de lei

Casele din Rotunda au fost construite, în urmă cu 16 ani, pentru a găzdui persoanele afectate de inundațiile care au lovit județul, în perioada respectivă. Ulterior, ele au fost abandonate de sinistrați care nu au plecat cu mâna goală, ci au luat absolut tot, potrivit autorităților locale.

În perioada în care aceste case au fost construite, costul lor varia între 5.000 și 7.000 de euro. Cu toate acestea, doar cinci cumpărători au achiziționat casele și s-au stabilit în zonă”, a declarat primarul comunei Gura Văii, Silviu Tinei.

Dealul Călugărilor oferă o priveliște unică spre dealurile subcarpatice, dar și spre muntele Nemira, aflat la peste 20 de kilometri. Pădurea nu este departe, iar pășunea este acum casă pentru mai multe stâne de oi. „Locul este bun pentru agroturism și sporturi de teren, cu ATV-uri sau SUV-uri. Celor care au cumpărat aici le-au plăcut priveliștea și liniștea„, a mai spus primarul Tinei, potrivit Adevărul.ro.

Chiar dacă locul încă nu a cunoscut o dezvoltare deosebită, sunt și proprietari care au reabilitat casele, le-au ridicat un etaj iar temporar sunt locuite. Nu mai puțin de 30 de cetățeni români din Republica Moldova au o casă de vacanță la Rotunda.