Conform datelor publicate de Revolut, în primele șase luni ale anului tranzacțiile realizate prin Revolut, la nivelul României, au crescut cu aproximativ 5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. În prezent, Revolut a reușit să adune 30 de milioane de clienți, dintre care 3 milioane se află în România.
Utilizatorii din primele 10 țări (Regatul Unit, Germania, Irlanda, Olanda, Franța, Italia, SUA, Spania, Belgia, Elveția) au trimis în România fonduri de peste 740 de milioane de euro, acest procent fiind mai care cu 12% față de perioada similară a anului 2022. Cele mai mari sume trimise în România prin Revolut au venit din Belgia, Germania și Italia, cea mai mare creștere fiind înregistrată în cazul Belgiei, care a trimis cu 35% mai mult.
Citește și: Toți deținătorii Revolut trebuie să știe! Contul companiei a fost golit! Milioane de dolari sunt lipsă
În ciuda acestui fapt, cele mai mari sume de bani transferate din România se îndreaptă către trei țări în special, în care există o comunitate mare de români sau unde numeroși tineri români studiază, susținuți financiar de familiile lor din țară. Aceste țări sunt Regatul Unit, Germania și SUA. În mod practic, există coridoare financiare bine stabilite între România și aceste țări, care facilitează transferuri constante în ambele direcții: remiteri către România și transferuri de bani din România către beneficiarii din aceste piețe. Media sumei trimise din România către aceste țări, per utilizator, în primele șase luni ale anului a fost de 1.290 euro.
Revolut a fost de ajutor clienților din România în trimiterea de fonduri către beneficiari din nu mai puțin de 157 de țări. Cu toate acestea, suma medie transferată per utilizator către alte țări a fost mai mică decât suma medie primită în țară – în jur de 939 de euro per utilizator pentru un semestru.
„În urmă cu cinci ani, atunci când Revolut se lansa oficial în România, cei mai mulți dintre românii care munceau în străinătate întâmpinau mari dificultăți în a trimite bani, în țară, familiilor lor, acest proces fiind anevoios și, de cele mai multe ori, foarte costisitor. Prin transferurile rapide facilitate de Revolut, am oferit milioanelor de români o alternativă avantajoasă de a-și ajuta familiile din țară, trimițând miliarde de euro către părinți, copii, apropiați.
Acum, odată cu schimbările produse în societatea noastră, Revolut se dovedește din nou de o maximă utilitate atât pentru studenții români care studiază în Olanda, Regatul Unit, Statele Unite, Franța, Germania, cât și pentru muncitorii străini din Sri Lanka, Nepal, India, Filipine etc., veniți la muncă în România, și care, la randul lor, contribuie la bunăstarea familiilor lor de acasă.
Suntem recunoscători pentru încrederea de care se bucură produsele noastre și suntem încrezători că vom vedea un interes în creștere față de noile coridoare de transferuri internaționale, precum cel deschis recent cu Republica Moldova, unde am lansat Revolut Lite.
Alături de cei 3 milioane de clienți români, Revolut construiește zi de zi o adevărată economie a viitorului – o economie bazată pe transparență, incluzivă, fără bariere de spațiu, timp, origine, naționalitate sau gen” a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank, România și Italia
Un client Revolut din România care avea peste 55 de ani a trimis în medie cea mai mare sumă către un destinatar din țară – aproximativ 2.213 euro per destinatar într-un semestru. Valoarea medie a transferului în euro către această categorie de beneficiari a fost de 231 euro per tranzacție.
În ceea ce privește categoriile de vârstă, segmentul de 18-24 de ani a înregistrat cea mai mare creștere în volumul de transferuri în primul semestru al anului 2023 față de primul semestru al anului 2022, înregistrând un avans de 30%. De asemenea, aceeași categorie de vârstă a realizat cel mai mare număr de tranzacții pentru transferuri de bani din străinătate, cu o medie de 15 tranzacții în primul semestru al anului.
O altă constatare importantă este că un număr tot mai mare de seniori utilizează cu încredere și frecvent tehnologii avansate de digital banking, cum ar fi Revolut, pentru a primi bani din străinătate. De exemplu, beneficiarii din România cu vârste peste 55 de ani au înregistrat o creștere de 16% în numărul tranzacțiilor prin care au primit bani din străinătate în primul semestru al anului 2023 comparativ cu primul semestru al anului 2022.