- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Românii pleacă tot mai des cu rulota în vacanţă. Preţurile pentru închirierea unei rulote pornesc de la 60 de euro/noapte

05 Aug, 20:14 • Dobran Viorel
În plin sezon estival, prețurile medii pentru rulota modernă care se atașează la mașină sunt de 60-80 de euro/noapte, în timp ce prețurile medii pentru o autorulotă sunt de 120-175 de euro/noapte.
Românii pleacă tot mai des cu rulota în vacanţă. Preţurile pentru închirierea unei rulote pornesc de la 60 de euro/noapte

Rulota poate fi alternativa mai plăcură şi mai ieftină dacă te-ai plictisit de hotelurile din ţară sau chiar din Europa. Din dorința de a explora cât mai mult și a ajunge ușor în locuri ferite de caniculă, mulți români merg în vacanță cu rulota.

În România, interesul pentru rulote este în creștere de la un an la altul, țara noastră ocupând acum locul 9 în topul statelor cu un sector de camping bine dezvoltat. Destinațiile preferate de români sunt Grecia, Croația, Turcia, Slovenia, Italia (în lunile de vară) și Norvegia, Finlanda, Austria (în timpul iernii). În România, cele mai multe cereri de rezervare a autorulotelor sunt pentru București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași.

Camparea și închirierea unei autorulote pentru o vacanță în Alpii italieni sau austrieci, pentru două persoane, pot costa mai puțin decât biletele de avion și cazarea la hotel. Dar se adaugă prețul combustibilului și mâncarea. În schimb, cei care pleacă în concediu așa spun că experimentează alt mod de a călători.

În ultimii ani, călătoriile cu rulota au câștigat tot mai multă popularitate, în special datorită libertății și confortului pe care le oferă această opțiune. În felul acesta, turiștii se pot bucura de mobilitate totală și pot explora mai multe destinații în deplasările lor, ceea ce contribuie la crearea unei experiențe unice de vacanță. În prezent, cu Vola.ro și RUUTS.Travel, călătorii își pot rezerva atât zborurile, cât și autorulota cu care se vor deplasa odată ce ajung la destinație.

Ce caută românii atunci când aleg o călătorie cu rulota

Călătoriile cu rulota îți oferi confortul și libertatea de care ai nevoie atunci când vrei să explorezi o destinație în ritmul tău, să ajungi chiar și în zonele mai puțin accesibile. Potrivit datelor Vola.ro și RUUTS.Travel, în România, interesul pentru autorulote crește de la un an la altul, țara noastră ocupând acum locul 9 în topul statelor cu un sector de camping bine dezvoltat.

În ceea ce privește profilul turiștilor care merg cu autorulota, clienții RUUTS sunt, de regulă, familii cu copii, grupuri de 3-6 membri, care caută rulote complet echipate, cât mai family-friendly. Pentru vacanțele de vară, aceștia preferă călătoriile în străinătate, dar există și un segment important de turiști care preferă să rămână aproape de casă și să închirieze autorulota pentru câteva zile petrecute în mijlocul naturii.

Vacanțe 2023. Cele mai bune locuri din Europa pentru camping sălbatic. Nu ai nevoie de mulți bani!

Camping sălbatic, unde poţi să stai cu rulota
Camping sălbatic

Destinațiile preferate de români sunt Grecia, Croația, Turcia, Slovenia, Italia (în lunile de vară) și Norvegia, Finlanda, Austria (în timpul iernii). În România, cele mai multe cereri de rezervare a autorulotelor sunt pentru București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași.

Care sunt prețurile de închiriere pentru autorulote?

În momentul de față, RUUTS.Travel dispune de 100 de autorulote și estimează că va ajunge la 500 până la finalul acestui an. Rulotele și autorulotele sunt dotate cu o serie de facilități care variază de la un model la altul: toalete, dușuri, aer condiționat, sistem de încălzire, bucătărie, panouri solare, copertină, suport pentru biciclete, mobilier de camping etc.

Atunci când vine vorba despre durata de închiriere a autorulotei, așa cum era de așteptat, lucrurile diferă de la un sezon la altul: pe timp de vară, când vremea permite explorările în aer liber, turiștii închiriază autorulote pentru 7 zile, pe când iarna aceștia închiriază autorulotele pentru aproximativ 3 zile, în medie.

Cât de scump este să stai cu cortul la Electric Castle? Tinerii sunt dispuși să scoată din buzunar o avere pentru 5 zile de festival

Tarifele pentru închirierea de autorulote variază, de asemenea, de la un model la altul. De exemplu, în plin sezon estival, prețurile medii pentru o rulotă care se atașează la mașină sunt de 60-80 de euro/noapte, în timp ce prețurile medii pentru o autorulotă sunt de 120-175 de euro/noapte. În afara sezonului, prețurile pot fi cu până la 40% mai mici.

Multe autorulote sunt autonome

Cosmin Obogeanu, antreprenor

: ”Am putea vorbi de nordul Italiei ca și țară răcoroasă în care clienții se și duc efectiv, vorbim de un segment de 20-30 la sută pe sezon de vară”.

Maria Mircean, reprezentant firmă care închiriază autorulote: ”Grecia, Austria, chiar și în Elveția am avut clienți care merg. În perioada de vară închiriem pe 7 zile minim”.

Ca să reducă din costuri, Marinela și soțul ei au transformat o dubă într-o autorulotă. Acum sunt în drum spre Polul Nord. Bugetul călătoriei pe care au estimat-o la trei săptămâni este de aproape 2.500 de euro.

Marinela Răduța Lup: ”Suntem în Polonia, lângă Lublin. Avem noroc că bate puțin vântul ,într-adevăr, undeva la un 35 de grade ne arată termometrul. Ne-ar place să mergem puțin la un pic mai răcoare”.

În funcție de echipamentele pe care le are, cu o autorulotă se poate campa, în medie, până la 4 zile și în afara unui camping, dacă este permis. Multe astfel de vehicule sunt autonome și nu necesită neapărat racordare la canalizare și energie.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...