Veste mare! Companiile din România pot primi fonduri nerambursabile de 6.5 miliarde de euro în a doua jumătate a anului, informează stiripesurse.ro.
Companiile din România beneficiază de fonduri de 6.5 miliarde de euro în a doua jumătate a anului 2023 pentru proiecte de agricultură, reciclare, energie verde, producția de materiale de construcții sau industria alimentară. Antreprenorii și companiile din toată țara vor avea la dispoziție fondurile nerambursabile, care pot fi folosite în cele ce urmează pentru investiții în sectoarele menționate.
Citește și despre: Student Invest 2023-2024. Modul prin care tinerii români pot primi bani pentru educație, sănătate și cultură. Documentele necesare
Analiza REI, grup de companii specializate în atragerea de finanţări nerambursabile, arată că a doua parte a anului 2023 reprezintă cea mai bună perioadă pentru investiții cu sprijin nerambursabil. În momentul de față, sunt în derulare 9 programe de finanțare.
Roxana Mircea, managing partner REI Grup, a afirmat că România traversează cea mai bună perioadă din istorie, dacă vorbim despre oportunitățile de dezvoltare. Ea s-a arătat încrezătoare, spunând că are încredere că tot mai mulți antreprenori și companii vor apela la fondurile nerambursabile.
„România traversează cea mai bună perioadă din istorie în ceea ce priveşte oportunităţile de dezvoltare şi suntem încrezători că tot mai mulţi antreprenori şi companii vor apela la soluţiile nerambursabile de sprijin puse la dispoziţie de autorităţi, ca alternativă sau complementar accesului la creditul bancar sau finanţarea proiectelor din resurse proprii.
Suntem optimişti şi vedem deja o comunicare mai clară şi o îmbunătăţire a proceselor de evaluare a proiectelor depuse, am primit asigurări că aceste evaluări se vor digitaliza, iar în final se va lucra mult mai eficient, ceea ce va face ca accesul la finanţarea nerambursabilă să fie un proces mult simplificat”, a declarat Mircea.
Ea a adăugat că firmele ar trebui să își definească proiectele de investiții pe parcursul lunilor august – septembrie. În acest fel, antreprenorii vor reuși să identifice un consultant, un proiectant, un tehnolog şi furnizori de tehnologii, astfel încât proiectele depuse să fie cât mai bine fundamentate.
Roxana Mircea a precizat că există cereri de peste 5 ori mai mari decât bugetul alocat pe unele programe de finanțare. Printre cele mai importante programe din 2023 se numără:
Vezi și: Se dau bani pentru acești români! Documentele trebuie depuse până la 9 august