- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii, revoltați de prețurile din una dintre cele mai populare stațiuni. Pentru a-și permite un sejur au început să cumpere mâncare și bătură de la bulgari

22 Jun, 20:17 • Adrian Popovici
Prețurile din stațiunile românești de la Marea Neagră îi nemulțumesc profund pe români. Cei care mergeau în Vama Veche remarcă că un sejur îi costă mult mai mult decât în anii anteriori.
Românii, revoltați de prețurile din una dintre cele mai populare stațiuni. Pentru a-și permite un sejur au început să cumpere mâncare și bătură de la bulgari

Prețurile de pe litoralul românesc sunt an de an un subiect sensibil pentru românii care lucrează un an întreg pentru a-și permite o săptămână de relaxare. Deși de-a lungul timpului și-a construit imaginea de stațiune „alternativă” și dedicată tinerilor, în ultimii ani Vama Veche a început să țină pasul cu cele mai scumpe stațiuni de la Marea Neagră, notează Bugetul.ro.

Ca în fiecare an, tinerii sunt atrași de farmecul unei stațiuni ca Vama Veche, care și-a câștigat renumele de-a lungul anilor pentru atmosfera sa unică și spiritul libertin. Cu toate acestea, anul acesta, mulți turiști au avut parte de un adevărat șoc: prețurile au crescut semnificativ.

În ciuda faptului că începutul sezonului ar trebui, teoretic, să aducă prețuri mai accesibile în stațiunile de la Marea Neagră, realitatea din Vama Veche este cu totul alta. Majorările de prețuri au fost resimțite puternic, iar acest lucru a stârnit nemulțumirea turiștilor. Primii vizitatori ai stațiunii au constatat cu stupoare că prețurile la servicii și produse sunt mai mari decât cele din stațiuni precum Mamaia sau chiar din destinații populare din Grecia și Bulgaria.

Prețurile cerute în stațiunile de pe litoral, motiv de revoltă
Prețurile cerute în stațiunile de pe litoral, motiv de revoltă

Te-ar putea interesa și: Staţiunile balneare, din ce în ce mai atractive pentru români. Ce documente îţi trebuie pentru a beneficia de o vacanţă „la băi”

Turiștii, revoltați de prețurile cerute de stațiunile de pe litoral

Stațiunea preferată de tineri, cunoscută pentru atmosfera sa boemă și relaxată, a ajuns să practice prețuri exagerate. De exemplu, un șezlong costă acum 80 de lei, ceea ce a provocat o serie de reacții pe un grup de Facebook dedicat Vămii Vechi. Un utilizator a comentat: „80 lei să stai la șezlong. Să nu ne mai mirăm de ce nu avem turiști… Rușine.” Altul a adăugat ironic: „Cam puțin. Puteau cere rinichii pentru o săptămână pe plajă.”

Nemulțumirea turiștilor a fost evidentă și mulți dintre ei au început să caute alternative pentru a evita cheltuielile mari. Unii preferă să își cumpere bere de la supermarket și alimente din Bulgaria, unde prețurile sunt mult mai mici. Un alt comentariu relevă această tendință: „Lidl Mangalia nu e departe, iar când mergem la bulgari după țigări putem să completăm și stocul de bere, 30 de minute pe jos.”

Deși unii turiști sugerează să folosească prosoape pe plajă în loc de șezlonguri, această soluție nu este întotdeauna viabilă, deoarece multe dintre locurile plăcute sunt ocupate de antreprenori. Un alt utilizator a remarcat: „Astia care spuneți, stați pe nisip, pe nisip unde? Din moment ce locurile mai plăcute au fost luate cu japca pentru șezlonguri.”

Comparativ, în alte stațiuni din România și din străinătate, prețurile sunt mult mai accesibile. În Constanța, la Plaja 3 Papuci, un șezlong costă 25 de lei, iar în Mamaia 30 de lei. În Creta, în stațiunea Rethimo, două șezlonguri cu umbrelă costă între 5 și 9 euro. Aceste diferențe majore de preț au alimentat și mai mult frustrarea turiștilor din Vama Veche.

Citește și: Stațiunile din România unice în lume. Atrag o mulțime de turiști în fiecare an