- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii riscă să cumpere medicamente falsificate, fără să-și dea seama! Poliția Română trage un semnal de alarmă: acestea „pot avea efecte negative asupra sănătății”

25 Feb, 15:02 • Lupu Alexandra
Poliția Română avertizează populația! Românii pot ajunge să cumpere medicamente falsificate și să-și pună sănătatea în pericol.
Românii riscă să cumpere medicamente falsificate, fără să-și dea seama! Poliția Română trage un semnal de alarmă: acestea „pot avea efecte negative asupra sănătății”

Poliția Română trage un semnal de alarmă! Medicamentele falsificate sunt într-o continuă creștere, iar peste 60% dintre români nu știu să le recunoască, susține antena3.ro.

Autoritățile sunt în alertă! Tratamentele contrafăcute pot pune sănătatea și viața cetățenilor în pericol. Oamenii trebuie să verifice mai bine numărul autorizației de punere pe piață și ambalajul suplimentelor achiziționate.

Medicamentele falsificate, pericol pentru România

Poliția Română este în alertă, având în vedere că numărul medicamentelor falsificate este într-o continuă creștere, iar peste 60% dintre români nu știu să le recunoască. Oamenii nu pot face diferența dintre cele reale și cele contrafăcute, tocmai din acest motiv, sănătatea și viața lor este pusă în pericol.

Poliția Română a realizat un studiu național, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Rezultatele arată că fenomenul suplimentelor false este unul amplu, fiind comercializate într-un număr mare. IGPR a confirmat că prezenta cercetare urmărea atitudinea cetățenilor asupra medicamentelor puse la vânzare pe internet sau în orice altă sursă decât cele oficiale. Studiul arată că persoanele care comercializează astfel de produse se bazează pe lipsa resurselor financiare a românilor, dar și pe nevoia disperată a acestora de a obține tratamente care nu se dobândesc atât de ușor. Suplimentele din această categorie sunt regăsite la un preț mai mic decât în piața licită.

Te-ar putea interesa și: Unul dintre cele mai cumpărate medicamente de români ar putea fi scos din farmacii. Ar conține o substanță care poate fi mortală

Autoritățile trag un semnal de alarmă și avertizează populația că singurele surse sigure pentru procurarea medicamentelor sunt farmaciile și plafarele. Studiul arată că 26.3% dintre participanți au achiziționat suplimente prin intermediul internetului. Totodată, 62.3% dintre persoanele chestionate au confirmat că nu ar reuși să facă diferența dintre un medicament real și unul contrafăcut.

medicamente
medicamente

Rezultatele arată că respondenții nu verifică ambalajul și nici numărul de autorizație de punere pe piață. Poliția Română recomandă persoanelor interesate să cumpere doar suplimente de la comercianți autorizați, dar mai mult de atât, să reclame autorităților responsabile orice neconformitate pe care o identifică în legătură cu produsele achiziționate. Clienții trebuie să acorde atenție numărului de serie sau codului medicamentului, dar și numărului de autorizație și ambalajului.

„Medicamentele și suplimentele alimentare neconforme pot avea efecte negative asupra sănătății dumneavoastră, de aceea este important să verificați elementele de siguranță ale acestora. Fiți atenți la lotul, numărul seriei sau codul produsului, ambalajul și numărul autorizației de punere pe piață. Verificați dacă produsul se regăsește în Nomenclatorul medicamentelor pentru uz uman și cumpărați doar produsele a căror autenticitate este garantată.

Manifestați prudență atunci când achiziționați medicamente și suplimente alimentare. Cumpărați doar de la comercianți autorizați și doar de pe site-uri securizate, autentice. Informați-vă cât mai bine, din diferite surse de încredere și consultați un medic sau un specialist înainte de a utiliza astfel de produse. Sesizați orice suspiciune în legătură cu site-ul sau produsele achiziționate și nu subestimați riscurile la care vă expuneți atunci când utilizați astfel de medicamente sau suplimente alimentare!”, completează IGPR.

Citește și: Alexandru Rafila, semnal de alarmă! Aveți grijă la aceste medicamente! Din ce în ce mai mulți români le cumpără

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...