- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii se vor bucura de mai multe drumuri finalizate în 2025. Sorin Grindeanu: „Mai mult decât tot ce s-a făcut în acest sector în ultimii 35 de ani”

21 Oct, 13:32 • Bumbeneci Diana
Record de kilometri de autostradă, în România! Ce şosele urmează să fie date în folosinţă? Se munceşte din greu pe şantiere
Românii se vor bucura de mai multe drumuri finalizate în 2025. Sorin Grindeanu: „Mai mult decât tot ce s-a făcut în acest sector în ultimii 35 de ani”

Se raportează un nou record de kilometri de autostradă care se construiesc în România. Ministrul Transporturilor a transmis ce şosele vor fi date în folosinţă până în 2025, acesta specificând că se munceşte din greu pe şantiere.

Românii se vor bucura de mai multe drumuri finalizate în 2025

Mai mult, în ultimii doi ani, s-au dat în folosinţă o cincime din numărul total de kilometri de autostradă. După zeci de ani de aşteptare, mulţi şoferi vor putea circula în siguranţă pe drumuri de mare viteză, autorităţile aşteptându-se ca numărul de accidente mortale din România să scadă drastic în următorii ani.

După ani de zile în care nu s-a construit nicio şosea de mare viteză, România înregistrează un record de kilometri de autostradă care se află în construcţie. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că sunt în execuţie 780 de kilometri de drumuri de mare viteză, în timp ce alţi 490 de kilometri se află în licitaţie.

Citește și: Se deschide Autostrada Pitești – Sibiu. Sorin Grindeanu anunță când vor circula românii pe acest drum

Niciodată, dar absolut niciodată în istoria României, nu s-a investit mai mult decât s-a investit în ultimii trei ani în autostrăzi şi drumuri expres. S-au deschis zeci de şantiere de infrastructură, în care se construieşte mai mult decât tot ce s-a făcut în acest sector în ultimii 35 de ani.

Se lucrează intens pe autostrada Moldovei, pe autostrada Unirii, pe autostrada Transilvaniei, pe drumul expres Craiova-Piteşti şi la prima autostradă care va traversa Carpaţii pe segmentul Piteşti-Sibiu, legând astfel, într-un final, portul Constanţa şi capitala Bucureşti de restul Europei.

O cincime din autostrăzile României s-au dat în circulaţie în ultimii doi ani, iar ele generează dezvoltare cu fiecare kilometru aşternut de asfalt, pentru toate regiunile României, pentru comunităţile mai mici sau cele mai mari”, a spus şi Marcel Ciolacu cu ocazia lansării proiectului de ţară.

Legat de numărul record de kilometri de autostradă din România, ministrul Sorin Grindeanu a anunţat că lucrările prezente au fost finanţate prin fonduri de la bugetul de stat şi fonduri europene.

1.115 kilometri reprezintă lungimea totală a drumurilor de mare viteză aflate astăzi în circulaţie în România. 1.260 reprezintă numărul de kilometri aflaţi în execuţie şi licitaţie astăzi în România. 2.600 de kilometri de autostrăzi reprezintă numărul pe care se putea deja circula în România, dacă lucrările mergeau ca în ritmul actual„, a spus ministrul Transporturilor.

Mai mult, conform oficialilor, peste doar două săptămâni se va deschide primul lot din A7 Autostrada Moldovei, mai anunţă autorităţile, spre fericirea celor care sunt nevoiţi să tranziteze E85, numit şi Drumul Morţii din cauza numărului mare de accidente rutiere mortale.

Vezi și: Stadiul lucrărilor pe A0. Când vom circula pe cea mai așteptată autostradă de după Revoluție

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult