- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii sunt pe locul 1 în Europa în topul vacanţelor de lux. Care sunt destinaţiile preferate

24 Sep, 20:53 • Cornel Ghimeșan
Un studiu recent a arătat că românii au mers în vacanțe de lux mai mult decât toți ceilalți europeni, iar 57% dintre ei au cheltuit peste 1.500 de euro doar pentru transport și cazare, ceea ce dezvăluie preferințele exclusiviste ale acestora.
Românii sunt pe locul 1 în Europa în topul vacanţelor de lux. Care sunt destinaţiile preferate

Românii au mers în vacanțe de lux mai mult decât toți ceilalți europeni. Acest studiu a fost realizat de tur-operatorul Join UP!, unul dintre cei mai mari tur-operatori din Europa, având afaceri de peste 400 de milioane de euro și servind mai mult de 6,2 milioane de clienți, care a analizat comportamentul a 220.000 de turiști din țări precum Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, Republica Moldova, România, Ucraina și Kazahstan.

Românii au mers în vacanțe de lux mai mult decât toți ceilalți europeni

Astfel, 57% dintre români au cheltuit peste 1.500 de euro doar pe zbor și cazare, față de 43% în cazul celorlalți turiști europeni. În plus, peste 60% dintre conaționali au preferat să se cazeze în hoteluri de 5 stele, aproape de două ori mai mult decât media de 36% din celelalte țări care au fost incluse în studiu.

De asemenea, peste 80% dintre turiștii români au optat pentru serviciile all inclusive sau ultra all inclusive. Totodată, în România, 45% dintre turiști au călătorit cu copiii, cu 5% mai mult decât media înregistrată de restul țărilor analizate.

Citeşte şi: Sute de mii de români s-au reîntors în ţară în ultimii ani. Care a fost motivul pentru care au revenit acasă

„Peste 60% dintre turiștii români au ales un hotel de 5 stele ca unitate de cazare, procent semnificativ care subliniază o tendință marcantă spre opțiuni de lux, de aproape două ori mai mare decât media de 36% din celelalte țări studiate”, se arată în studiul internațional al tur-operatorului Join UP!, scrie bugetul.ro.

Citeşte şi: Ministerul Finanţelor ar putea prelungi plafonarea preţului RCA. Proiectul este pus în transparenţă decizională

Studiul Join UP! a mai arătat că destinațiile preferate ale românilor în vara anului 2024 au fost Egipt, Turcia și Grecia. Alte destinații populare sunt Muntenegru, Bulgaria, Spania, Cipru, Tunisia, precum și destinații exotice și capitale europene.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult