Se construiește o nouă autostradă în România! Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat faptul că în cadrul Guvernului s-au făcut pași importanți pentru a începe construcția autostrăzii Pașcani-Suceava, conform informațiilor prezentate de știripesurse.ro.
Aceasta va fi o autostradă care va traversa județele Iași, Suceava și Botoșani și va avea o lungime totală de 62 de kilometri. Prin urmare, zona Moldovei va avea două autostrăzi, asta pentru că se contruiește și Autostrada Moldovei.
„Astăzi au fost avizate în ședința Consiliului Interministerial de avizare lucrări publice de interes național și locuințe la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației studiile de fezabilitate pentru două noi drumuri de mare viteză în România, după cum urmează:
Autostrada Pașcani – Suceava, care va avea o lungime totală de aproximativ 62 km și următoarele caracteristici:
– 23 viaducte, dintre care cel mai mare va avea o lungime de 1050 metri și va fi realizat în punctul de început al autostrăzii, Gâstești – Pașcani
– 37 pasaje
– 12 poduri
– 8 parcări
– 2 Centre de Întreținere și Coordonare
– perdele forestiere și panouri fonoabsorbante și anticoliziune
– luminat public
– sistem de monitorizare a traficului ITS
– 5 noduri rutiere localizate la:
1) Tătăruși – Heci cu intersecția DJ208F
2) Dolhasca cu intersecția DJ208I
3) Roșcani cu intersecția DJ208C
4) Dumbrăveni cu intersecția DJ208B
5) Aeroport Suceava, care prevede drumuri de acces în DN29 și spre aeroport
Citește și: Se deschide circulația pe noul pasaj de pe Autostrada Bucureștiului A0. Anunțul CNAIR
Iar traseul acesteia va traversa următoarele U.A.T.-uri:
– Județul Iași pe o lungime de 12,3 km: Pașcani, Valea Seacă, Lespezi, Tătăruși
– Județul Botoșani pe o lungime de 6,5 km: Tudora
– Județul Suceava pe o lungime de 43,17 km: Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udești, Verești, Salcea, Dumbrăveni, Suceava”, arată secretarul de stat.
Pe de altă parte, Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat despre lansarea licitațiilor „pentru proiectare și execuție” :
„Urmează de astăzi să fie pus pe site-ul Ministerul Transporturilor și Infrastructurii timp de 10 zile pentru transparență decizională după care în ședință de Guvern se aprobă indicatorii tehnico – economici, asta înseamnă undeva la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie, după care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate scoate la licitație proiectarea tehnică și execuția“, a declarat acesta.