- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii vor plăti mai mult pentru vacanţe în străinătate în 2024. Scumpiri uriaşe pentru sejururi în Italia şi Turcia

20 May, 17:55 • Cornel Ghimeșan
Planificarea vacanțelor de vară devine o provocare pentru români în 2024, odată cu creșterea semnificativă a costurilor pentru sejururile în străinătate. Această schimbare aduce ajustări serioase în bugetele familiilor care își doresc o evadare în afara țării.
Românii vor plăti mai mult pentru vacanţe în străinătate în 2024. Scumpiri uriaşe pentru sejururi în Italia şi Turcia

Românii vor plăti mai mult pentru vacanţe în străinătate în 2024. Iată ce impact au aceste modificări asupra planurilor de vacanță ale românilor:

Creșterea drastică a costurilor de cazare. Cazarea în destinații populare precum Roma și Veneția a devenit considerabil mai scumpă în 2024. Comparativ cu anii anteriori, prețurile pentru 3 nopți de cazare pentru două persoane s-au dublat sau chiar mai mult. De exemplu, în Roma, costul cazării a crescut de la aproximativ 345 de euro în 2022 la peste 850 de euro în prezent. Situația este similară și în Veneția, unde prețurile au ajuns la 400 de euro pentru aceeași perioadă, transmite Antena 3.

Citeşte şi: Cât a ajuns să câștige o bonă în București. Primește mai mult decât un profesor pe lună

Preferința pentru sejururi all-inclusive. Destinațiile all-inclusive, cum ar fi Turcia, au fost întotdeauna preferate de români pentru vacanțele de vară. Cu toate acestea, în 2024, prețurile acestor sejururi au înregistrat creșteri semnificative. Inflația anuală ridicată din Turcia, apropiindu-se de 70%, a determinat majorarea costurilor pentru alimente și serviciile de cazare. Astfel, un sejur ultra all-inclusive pentru două persoane în Antalya în luna iulie costă acum cu peste 700 de euro mai mult decât în anul precedent. Anul trecut, un astfel de sejur în Antalya, în luna iulie, îl găseam la prețul de 2.250 de euro, anul acesta îl găsim la 2.970 de euro.

Citeşte şi: Ce pensie are Florin Piersic. Suma infimă primită lună de lună de celebrul actor, după zeci de ani petrecuți pe scenă

Ce fel de vacanţe vor căuta românii

Reorientarea către cariante mai economice: Pentru a face față creșterii costurilor, mulți români își îndreaptă atenția către opțiuni mai economice, fie cazări cu bucătărie sau chicinetă, pentru a reduce cheltuielile cu masa: familiile optează pentru cazări care oferă facilități de gătit, fie vor alege destinații mai puțin cunoscute: românii explorează opțiuni mai puțin turistice și mai puțin aglomerate, dar mai accesibile din punct de vedere financiar.

În concluzie, creșterea prețurilor pentru vacanțele în străinătate în 2024 îi determină pe români să fie mai atenți la buget și să găsească alternative mai economice pentru a-și planifica vacanțele.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult