- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românul cu cea mai mare pensie după recalculare. Primește lunar 100.000 de lei. Nu este Mugur Isărescu

02 Sep, 21:00 • Toma Anca
Pensionarii din întreaga țară au intrat în luna august în posesia deciziilor de recalculare a pensiei. În timp unii s-au declarat mai mult decât mulțumiți de noua lege și au mărturisit că venitul a crescut considerabil, alții nu au fost prea încântați, deoarece au rămas la aceeași sumă de dinainte.
Românul cu cea mai mare pensie după recalculare. Primește lunar 100.000 de lei. Nu este Mugur Isărescu

Cea mai mare pensie din România se ridică la suma de 100.000 de lei lunar, aproximativ 20.000 de euro și este încasată de un fost angajat în sistemul bancar, care a contribuit la sistemul de pensii doar 18 ani. „Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari”, a explicat ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu.

Citește și: Ce pensie primești dacă vei avea minim 38 de ani lucrați. Nemulțumiri majore în rândul românilor

Mugur Isărescu nu are cea mai mare pensie din România

Cea mai mare pensie este din sistemul public este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari.

Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. În urma unei contribuţii substanţiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 de lei, adică aproximativ 1 miliard de lei vechi”, a explicat ministrul Muncii, la Prima TV.

Simona Bucura-Oprescu a mai declarat că nu este vorba de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, ci de o persoană din domeniul bancar, ce a lucrat într-o instituție privată. ”Nu este Mugur Isărescu. Vorbesc de domeniul financiar-bancar într-o instituţie privată. Este o instituţie bancară care nu a falimentat în anii 90, este o instituţie bancară cu reputaţie prestigioasă, cu o cotă mare de piaţă şi astăzi când vorbim”, a spus ministrul Muncii.

Românul care a primit 9.000 de lei în plus

După mult așteptata recalculare a pensiilor, un român care a lucrat în mediul privat a ajuns să primească 9.000 de lei în plus, ajungând la o pensie lunară de 40.000 de lei. Aceasta este cea mai mare majorare din județul Buzău. De partea cealaltă, aproximativ 2.600 pensionari nu au făcut deocamdată obiectul recalculării, după ce pensiile le-au fost stabilite ca urmare a unor decizii judecătoreşti

Conform Casei Judeţene de Pensii (CJP), la nivelul judeţului Buzău fac obiectul recalculării pensiilor 105.645 de beneficiari dintre care 85.408 de persoane au beneficiat de majorarea drepturilor de pensie iar 20.237 au rămas în plată cu pensia în cuantumul stabilit şi aflat în plată anterior recalculării. (Citește AICI mai multe detalii)