- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Romgaz pregătește o mișcare strategică. Compania de stat vrea să cumpere un furnizor de gaze şi cere aprobarea acţionarilor

06 Mar, 23:12 • Adrian Popovici
Romgaz, cea mai importantă companie de stat în producția și operarea înmagazinării de gaze naturale din România, și-a exprimat intenția de a achiziționa un furnizor de energie și gaze, conform unui anunț publicat la Bursa de Valori București.
Romgaz pregătește o mișcare strategică. Compania de stat vrea să cumpere un furnizor de gaze şi cere aprobarea acţionarilor

Compania de stat Romgaz se pregătește să își extindă aria de activitate prin achiziționarea unui furnizor de energie și gaze. Anunțul privind această intenție a fost făcut public printr-un comunicat postat la Bursa de Valori București (BVB), generând interes și speculații în cadrul pieței energetice, transmite Economedia.

Potrivit informațiilor publicate, Consiliul de Administrație al Romgaz a convocat adunarea generală a acționarilor pentru a obține aprobarea necesară pentru achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică externă. Aceste servicii sunt considerate esențiale în procesul de achiziționare a unui pachet de acțiuni sau active în cadrul unei tranzacții care vizează transferul de afaceri de la o companie activând în domeniul furnizării de energie electrică și gaze naturale.

Răzvan Popescu, directorul general al companiei de stat, a subliniat importanța acestui demers în cadrul strategiei de dezvoltare a grupului. „Romgaz intenționează să își diversifice portofoliul, inclusiv în zona consumatorului casnic”.

Romgaz
Romgaz

Te-ar putea interesa și: Premierul Ciolacu anunță cel mai mare proiect de gaze naturale, Neptun Deep. OMV Petrom și Romgaz investesc 4 miliarde de euro „Va contribui la securitatea energetică a țării”

De ce face Romgaz această mișcare surprinzătoare?

Această mutare strategică reflectă o tendință din ce în ce mai vizibilă în industria energetică, unde companiile caută să-și consolideze poziția pe piață prin extinderea portofoliului și diversificarea serviciilor oferite. Prin achiziționarea unui furnizor de energie și gaze, Romgaz își propune să își întărească prezența pe întregul lanț de valoare, de la producție până la consumatorul final.

Deși detalii specifice privind potențialul candidat pentru achiziție nu au fost dezvăluite, această mișcare strategică indică faptul că această companie de stat urmărește să devină un jucător important și în sectorul furnizării de energie electrică și gaze naturale către consumatorii casnici și industriali.

Această decizie vine într-un moment crucial pentru industria energetică din România, în contextul unei creșteri continue a cererii de gaze naturale și energie electrică. Prin urmare, consolidarea poziției Romgaz în acest sector ar putea aduce beneficii semnificative atât pentru companie, cât și pentru întreaga economie națională.

Pe lângă potențialele avantaje economice și strategice, o astfel de achiziție ar putea contribui și la diversificarea surselor de venituri ale Romgaz, oferindu-i o mai mare reziliență în fața fluctuațiilor pieței și schimbărilor de mediu.

Planul de a achiziționa un furnizor de energie și gaze este un pas important în strategia sa de dezvoltare și consolidare a poziției pe piață. Cu o experiență vastă în industria gazelor naturale și o viziune îndrăzneață pentru viitor, Romgaz pare pregătit să facă față provocărilor și oportunităților din industria energetică în continuă schimbare.

Citește și: Sebastian Burduja: Romgaz a repornit forajele. Investiţia totală va depăşi 1 miliard de lei

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags:
Alte articole
Locul de muncă care le asigură românilor un salariu de 5.500 de euro. Bonusuri: cazare gratuită şi transport inclus
Locul de muncă care le asigură românilor un salariu de 5.500 de euro. Bonusuri: cazare gratuită şi ...
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi