Rompetrol anunță un proiect de eMobilitate, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul instrumentului de finanțare „Mecanismul pentru Interconectarea Europei” (CEF-Transport). Scopul proiectului constă în instalarea a 11 stații de încărcare de 300 kW (fiecare stație cu două puncte de încărcare de 150 kW) și modernizarea conexiunii la rețea pentru 11 locații cu puterea de 600 kVa, conform profit.ro.
Scopul acestui proiect Rompetrol este să creeze infrastructura necesară pentru încărcarea mașinilor electrice. Astfel, urmează instalarea a 11 stații de încărcare de mare putere (300 kW fiecare, cu două puncte de încărcare de 150 kW), și să modernizeze rețeaua de alimentare pentru 11 locații, pentru a face față cerințelor de alimentare cu energie electrică pentru aceste stații. Este o inițiativă menită să faciliteze tranziția spre vehiculele electrice și să promoveze mobilitatea durabilă.
Te-ar putea interesa și: Rompetrol atrage atenția clienților cu o ofertă de nerefuzat! Cadouri pentru toți cei care alimentează cu benzină sau motorină de la ei
„Fiind o companie centrată pe dezvoltarea sustenabilă, recunoaștem rolul major al stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice în demersul nostru de decarbonizare. Implementarea în rețea a serviciului de încărcare pentru vehiculele electrice reprezintă un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și în combaterea schimbărilor climatice. Suntem încântați să anunțăm inițierea cu succes a primului nostru proiect co-finanțat de Uniunea Europeană. Această etapă-cheie marchează un pas semnificativ în angajamentul nostru pentru inovație și dezvoltare durabilă’’, după cum explică Alua Amirova, Director Strategie și Dezvoltare Durabilă KMG International (Rompetrol).
Proiectul Rompetrol vafi implementat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin intermediul programului „Mecanismul pentru Interconectarea Europei” (CEF-Transport). Scopul proiectului este să ofere infrastructură pentru încărcarea vehiculelor electrice, prin instalarea a 11 stații de încărcare de mare putere (300 kW fiecare, cu două puncte de încărcare de 150 kW), și să modernizeze rețeaua de alimentare pentru 11 locații, pentru a face față cerințelor de alimentare cu energie electrică pentru aceste stații. Este o inițiativă menită să faciliteze tranziția spre vehiculele electrice și să promoveze mobilitatea durabilă.
Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de combustibili alternativi de către Rompetrol pe autostrada A1 la granița RO-HU” beneficiază de cofinanțare din partea Uniunii Europene prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF-Transport). Acesta a fost aprobat de Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu la data de 15 martie 2023.
Stațiile de încărcare electrică ale Rompetrol urmează să fie instalate în aceste locații:
Valoarea totală estimată a proiectului se situează în jurul sumei de 2,2 milioane de euro, din care aproximativ 900.000 de euro vor fi furnizați de către Uniunea Europeană. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni, începând cu data de 10 noiembrie 2022 și încheindu-se la data de 9 noiembrie 2025.
Citește și: Rompetrol renunță la două proiecte pregătite la Petromidia. Compania a anunțat pierderi importante în 2023