- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rovinieta de Braşov se va aplica de la 1 ianuarie 2025. Lovitură pentru transportatori, ce sumă vor plăti

08 Oct, 21:29 • Cornel Ghimeșan
De la începutul anului viitor intră în vigoare Rovinieta de Braşov, o taxă aplicată pe mai multe drumuri administrate de Consiliul Judeţean pentru vehiculele de mare tonaj.
Rovinieta de Braşov se va aplica de la 1 ianuarie 2025. Lovitură pentru transportatori, ce sumă vor plăti

Rovinieta de Brașov, o nouă lovitură pentru transportatori. Conform deciziei CJ Braşov, taxa se va aplica pentru mașinile cu o greutate mai mare de 7,5 tone.

Din 1 ianuarie 2025 se aplică Rovinieta de Braşov

Astfel, de la 1 ianuarie 2025, potrivit hotărârii de Consiliu Judeţean din 25 aprilie 2024, de anul viitor, pe 16 drumuri judeţene, 8 din zona Braşov, 4 din zona Făgăraş şi 4 din zona Rupea, vor fi aplicate tarife de liberă trecere pentru toate vehiculele a căror masă maximă autorizată depăşeste limita de tonaj aplicată unui anumit sector. De exemplu, pentru toate drumurile judeţene pe care se aplică această taxă, pentru un vehicul cu masa totală cuprinsă între 24 şi 40 de tone se va plăti o taxa anuală de 1.500 de lei, anunţă bzb.ro.

Citeşte şi: Răsturnare de situație: Mașinile cu motoare pe combustie ar putea circula și după 2035! PPE cere anularea deciziei UE!

Reacţiile şoferilor au venit imediat, conform Antena 3: „Aici vedeți vreo ghenă de gunoi, o toaletă? Nu. Zici că sunt haiduci în tarlale… și plătim taxe… Să pună interdicție, să facă variante ocolitoare și atunci e foarte bine. Eu, dacă plătesc taxă de autorizație de intrare în oraș, crește rezistența drumului? Nu. Banii se duc, unde?” / „Eu unul nu aș fi de acord cu așa ceva, doar pentru DN1. Nu ar trebui restricții de tonaj, să ne facă autostrăzi și atunci să ne pună taxe”.

„Nu putem să interizcem și nici nu vrem să interzicem traficul greu pe aceste drumuri. Dacă am introdus o restricție, eu consider că trebuie să o și implementăm. O taxă pe care am elaborat-o foarte bine”, a declarat Zoltan Szenner, vicepreședinte CJ Brașov.

Citeşte şi: Dacia Bigster se pregătește de lansare. Cât costă cel mai scump SUV din gama Dacia

Sunt exceptate de la plata taxei vehiculele instituţiilor publice din domeniul apărării naţionale, siguranţei publice, serviciilor pentru situaţii de urgenţă, ambulanţele, dar şi vehiculele utilizate la transportul public local de persoane realizat prin servicii regulate, cele destinate transportului şcolar, precum şi utilajele agricole din proprietatea persoanelor fizice sau juridice, înmatriculate în judeţul Braşov.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult