- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a aflat ce se întâmplă cu facturile românilor peste 10 ani. România se confruntă cu provocări majore!

23 Aug, 19:00 • Preda Silvia
Ministerul Energiei a publicat Strategia Energetică a României 2025-2035, cu perspectiva anului 2050. Iată ce se întâmplă cu facturile.
S-a aflat ce se întâmplă cu facturile românilor peste 10 ani. România se confruntă cu provocări majore!

Guvernul ia măsuri prin care facturile să nu crească. Versiunea actualizată a Strategiei Energetice este rezultată în urma procesului de consultare publică, arată Ministerul Energiei care a integrat sugestiile primite de la actorii din societatea civilă, mediul academic și industrie referitoare.

Ministerul Energiei a publicat varianta actualizată pe pagina proprie de internet, la secțiunea „Transparență și integritate – Transparența decizională”. Potrivit autorităților, următorii pași spre adoptare sunt „declanșarea etapei de încadrare privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri și programe, urmată de procedura de avizare interinstituțională și adoptarea prin hotărâre de guvern”.

Citește și: 5 metode prin care poți să economisești energie electrică. În acest fel, rămâi cu mult mai mulți bani în buzunar

Ce se întâmplă cu facturile românilor. Strategia Energetică a României 2025-2035, cu perspectiva anului 2050, versiunea actualizată

Ministerul Energiei anunță măsurile prin care facturile nu vor sări în aer
Ministerul Energiei anunță măsurile prin care facturile nu vor sări în aer

Strategia Energetică își propune să asigure: menținerea unor prețuri accesibile și susținerea competitivității economice; tranziția graduală de la combustibili fosili la surse de energie regenerabilă și/sau cu emisii reduse de carbon; dezvoltarea capacităților de stocare; îmbunătățirea eficienței energetice; diversificarea surselor de energie autohtone; întărirea rețelelor de transport și distribuție a energiei; încurajarea creșterii consumului intern în condiții de eficiență; flexibilizarea rețelelor și crearea unei piețe competitive și performanțe care să ofere consumatorilor un rol central.

Sectorul energetic trebuie să fie pregătit să susțină transformarea economiei în ansamblu și să contribuie la îmbunătățirea calității vieții, transmit oficialii.

Astăzi facem un nou pas în adoptarea unei strategii naționale care va ghida dezvoltarea sectorului energetic într-un mod coerent, după 17 ani de la ultima astfel de strategie adoptată de România”, a scris vineri, pe Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Obiectivul nostru este clar: o Românie cu energie sigură, ieftină și curată. Într-un context economic și geopolitic complex, trebuie să răspundem provocărilor inovativ și să utilizăm oportunitățile inteligent”, a mai scris Burduja.

Potrivit ministrului, România are resursele naturale, financiare și umane necesare pentru a moderniza sectorul energetic și pentru a transforma țara într-un lider regional.

Vezi și: Burduja: România continuă să aibă printre cele mai mici prețuri la energie electrică și gaze naturale din UE!