- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a dat drumul la înscrieri pentru Programul „Rabla Plus”! Cine se poate înscrie și care sunt sumele pe care le poți accesa

19 Aug, 13:01 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru românii care visează să aibă o mașină nouă! A început cea de-a treia etapă a programului „Rabla Plus”, iar voucherele sunt cât se poate de atractive.
S-a dat drumul la înscrieri pentru Programul „Rabla Plus”! Cine se poate înscrie și care sunt sumele pe care le poți accesa
Luni, a fost lansată o nouă sesiune de înscrieri în cadrul Programului „Rabla Plus”, destinată persoanelor fizice, persoanelor juridice, Unităților Administrativ-Teritoriale (UAT), precum și instituțiilor publice. Acest program oferă oportunitatea celor interesați de a accesa fonduri pentru achiziționarea de vehicule electrice și hibride.

„Începând de luni, 19 august 2024, ora 10:00, Administraţia Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice în cadrul Programului Rabla Plus. Persoanele fizice se pot adresa producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul programului, iar persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare, în limita sumelor alocate”, a anunţat recent Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit Agerpres.

Pentru cea de-a treia etapă de înscrieri în cadrul programului „Rabla Plus”, s-au alocat următoarele fonduri: 100 de milioane de lei destinate persoanelor fizice, pentru perioada 19 august – 25 noiembrie 2024, și tot 100 de milioane de lei destinate persoanelor juridice, unităților administrativ-teritoriale (UAT) și instituțiilor publice, pentru perioada 19 august – 19 septembrie 2024.

Citește și: Buget record la Programul RABLA 2024, 360.000.000 de lei pentru maşini noi

Conform Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), participanții la programul „Rabla Plus” pot beneficia de un ecotichet la achiziționarea unui autovehicul nou, cu condiția predării spre casare a cel puțin unui autovehicul uzat, fiind permisă predarea a maximum două autovehicule uzate.

Ce ecotichete pot fi accesate prin Programul „Rabla Plus”

Valoarea ecotichetului este stabilită astfel: 25.500 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, cu excepția motocicletelor; 13.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou hibrid electric, care generează maximum 80 de grame CO2/km în sistem WLTP, cu excepția motocicletelor; și 13.000 de lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.

Ecotichetul este valabil pentru achiziționarea unui autovehicul electric al cărui preț nu depășește 70.000 de euro, inclusiv TVA.

În cazul instituțiilor publice și al UAT-urilor, acestea beneficiază de un ecotichet de 120.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou, fără a fi necesară predarea spre casare a unui autovehicul uzat.

Citește și: S-au afișat dosarele de finanțare pentru „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” 2024. Anunțul momentului de la AFM

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult