- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a votat! Mugur Isărescu rămâne guvernator pentru BNR!

01 Oct, 19:17 • Mălureanu Rebecca
S-a votat noua conducere a BNR! Mugur Isărescu rămâne guvernator. Leonardo Badea devine prim-viceguvernator, iar Florin Georgescu şi Cosmin Marinescu viceguvernatori.
S-a votat! Mugur Isărescu rămâne guvernator pentru BNR!

Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat astăzi un aviz favorabil pentru Mugur Isărescu. Primește un nou mandat, păstrându-și funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi guvernator al Băncii Naţionale a României.

Mugur Isărescu: „ în final BNR va fi condusă de o generaţie mai tânără decât cea din prezent”

„Aşa cum arată Consiliul de administraţie din prezent, cel care mai este valid până pe 10 -11 octombrie, ca şi propunerile din faţa dvs este clar că asistăm la o tranziţie a conducerii politicii monetare şi macroprdenţiale din România de la generaţia mai în vârstă pe care o reprezint spre generaţii mai tinere. Procesul a început din 2019 de la fostul consiliu, continuă cu aceste propuneri şi în final cred că BNR va fi condusă de o generaţie mai tânără decât cea din prezent. O anumită continuitate este necesară, şi eu reprezint această continuitate ca şi dnul Georgescu (Florin Georgescu – în prezent prim-viceguvernator al BNR- n.red.). De ce este nevoie de această continuitate? Nu este nevoie doar de experienţă, este nevoie şi de continuitate în politică. La multe bănci centrale din lume continuitatea este prevăzută de lege, la noi nu, dar schimbările nu se fac dintr-o dată, ci se fac treptat astfel încât nu întreg Consiliul de administraţie să fie schimbat în acelaşi timp. La BNR, unde avem o prevedere simplă privind CA-ul, s-a creat această cutumă să vină şi persoane noi în CA şi să se păstreze şi un număr de persoane vechi”, a spus marţi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR la audierile din comisiile parlamentare pentru viitorul board al băncii centrale.

Printre candidaţii pentru noul board al BNR de pe lista celor aleși conform algoritmului politic doar lui Mugur Isărescu i-au fost adresate mai multe întrebări, la care a avut și răspuns.

Ceilalţi candidaţi, votaţi pentru boardul băncii centrale conform algoritmului politic, nici nu şi-au prezentat CV-urile şi obiectivele. Nu au primit nici întrebări, procedura de vot în comisii fiind rapidă.

Mugur Isărescu
Mugur Isărescu

Vezi și: ROBOR 23 septembrie 2024. BNR face anunțul major pentru milioanele de români cu împrumut la bancă

Din categoria surpriză care include candidaţi pentru boardul BNR ce au depus candidaturile în nume propriu; Andrieş Marius Alin şi-a retras candidatura, iar Neamţu Horia Ion şi Paul Dan Viorel au avut doar scurte prezentări, fără întrebări.

Guvernatorul Mugur Isărescu a fost luat la întrebări privind nivelul scăzut al intermedierii financiare din România, sub 30%, despre adopţia monedei euro, situaţia inflaţiei ridicate, dar şi politica fiscală a guvernului.

Ce voturi au fost pentru noul board al BNR:

  • -Mugur Isărescu – votat în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia de guvernator al BNR: 28 voturi pentru, 10 abţineri.
  • -Leonardo Badea – votat în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia de prim-viceguvernator al BNR: 26 de voturi pentru, 10 abţineri.
  • -Florin Georgescu – votat în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia de viceguvernator al BNR: 27 voturi pentru, 10 abţineri.
  • -Cosmin Marinescu – votat în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia de viceguvernator al BNR: 33 voturi pentru, 3 abţineri.
  • -Alma Roberta Anastase – votată în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia de membru al CA al BNR: 30 voturi pentru, 9 abţineri.
  • -Csaba Balint – votat în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia de membru al CA al BNR: 36 voturi pentru şi 4 abţineri.
  • -Alexandru Nazare – votat în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia de membru al CA al BNR: 30 pentru, 11 abţineri.
  • -Cristian Popa – votat în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia de membru al CA al BNR: 36 voturi pentru, 4 abţineri.
  • -Aura Gabriela Socol – votată în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia de membru al CA al BNR: 28 pentru şi 10 abţineri.
  • -Ion Horia Neamţu: nu a fost votat în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia membru al CA al BNR: 2 pentru, 32 abţineri.
  • -Viorel Dan Paul: nu a fost votat în comisiile parlamentare reunite pentru funcţia membru al CA al BNR: 4 pentru, 35 abţineri.
  • -Andrieş Marius Alin – şi-a retras candidatura.

Te-ar putea interesa și: Decizie pentru românii care s-au împrumutat la bancă. BNR anunță ROBOR 26 septembrie

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci