- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii de 1000 de euro și fără facultate. Care este jobul pe care îl caută toți românii

18 Sep, 12:57 • Berbecar Ralph
Muncitorii care caută să se angajeze în domeniul auto trebuie să știe că nu au nevoie de studii superioare. Companiile auto de la noi din țară caută oameni care sunt calificați în domeniile tehice. Salariile pot ajuge chiar și până la 1000 de euro. Printre cele mai căutate posturi sunt vopsitor și tehnician auto.
Salarii de 1000 de euro și fără facultate. Care este jobul pe care îl caută toți românii

Industria auto din România se pare că oferă noi oportunități pentru persoanele care își caută un loc de muncă bine plătit, fără a avea nevoie de studii superioare. Companii importante, atât la nivel național, cât și internațional, pun la dispoziție locuri de muncă pentru muncitori calificați în diverse domenii tehnice, precum tehician auto, vopsitor sau tinichigiu. În momentul de față sunt cele mai căutate posturi de pe piață, iar angajatorii oferă salarii foarte competitive.

Salariile în domeniul auto pot ajunge de mii de euro

Conform unor sondaje recente oferite de platforma de recrutare eJobs, salariile din acest sectorul auto încep de la 4.000 de lei pe lună, dar pot ajunge și la echivalentul a 1.000 de euro pentru anumite poziții. Acesta reprezintă un avantaj considerabil pentru cei care dețin calificări tehnice și experiență în domeniu, întrucât nu sunt necesare diplome universitare pentru a accesa genul acesta de locuri de muncă. Un bun exemplu poate fi, un electrician auto, care poate câștiga în medie, în jur de 4500 de lei lunar. Acest post este unul dintre cele mai bune posturi din domeniul și totdată cel mai bine renumerat, potrivit PLAYTECH.

Citește și: 200.000 finanțare de euro pentru fiecare român. Cum poți primi banii GRATIS de la Guvern

Ce alte domenii mai sunt bine plătite în funcție de experiență

Totodată, un alt post chuar este extrem de bine renumerat este cel ocupat de tinichigii auto. Și aceștia se bucură de salarii atractive, în jur de 4.300 de lei pe lună, apoi vopsitorii auto care câștigă în medie 4.000 de lei lunar. Diferențele de salariu între aceste posturi sunt minime, dar toate oferă o stabilitate financiară semnificativă, mai ales în contextul în care nu este necesară o educație superioară. Pentru mecanicii auto, salariul mediu este de aproximativ 3.800 de lei lunar, în timp ce tehnicienii de diagnoză auto pot câștiga aproximativ 3.500 de lei pe lună. Chiar dacă aceste posturi sunt ușor mai slab plătite, ambele oferă condiții de muncă stabile și avantajoase.

Citește și: Cum te poți distra în Las Vegas chiar dacă ai un buget limitat – Sfaturi utile pentru o expediție reușită

Potrivit platformei eJobs, la momentul actual există aproximativ 1.000 de posturi disponibile în domeniul auto, distribuite în diverse orașe din România.