Apar, din ce în ce mai mult, noi domenii în România, cu salarii enorme, ceea ce poate reprezenta faptul că piața muncii suferă o transformare constantă. Inteligența Artificială este unul dintre cele mai controverstae subiecte la momentul actual. Acesta influențează foarte mult piața muncii, cu att mai mult cu cât salariile oferite depășesc cele din domeniul IT.
Ai putea fi interesat și de: Salarii mamut pentru românii care lucrează cu inteligența artificială. „Pot câștiga până la 20.000 de euro lunar”
Ioana Petrea a făcut niște declarații, aceasta fiind specialistă în resurse umane, iar aceasta a declarat că românii care activează în domeniul inteligenței artificiale pot obține venituri de până la 8.000 de euro pe lună. Mai mult decât atât, aceasta a mențioat că mulți dintre aceștia sunt interesați să facă o reconversie profesională și să se orienteze către această sferă.
Este cunoscut faptul că cele mai bune salarii sunt în domeniul IT, însă recent, cei care urmează cursuri de specializare au acces la oportunități mult mai bune și care le pot oferi salarii și mai mari, în domeniul inteligenței artificiale.
Potrivit Ioanei Petrea, salariile pot ajunge în România între 25 și 65 de mii de euro pe an, iar pentru cei cu o specializare avansată, există chiar și salarii de până la 148.000 de dolari pe an pentru un inginer senior în inteligența artificială.
„Spre exemplu, dacă e să discutăm de salarii foarte mari, pentru că e o cerere foarte ridicată acum în zona asta, putem să vorbim pe România, spre exemplu, între 25 până la 65 de mii de euro pe an un salariu pentru un astfel de om, dar ca nivel de specializare sunt suficiente chiar și niște cursuri, pe lângă o facultate care ar fi, așa, un plus.
Pot fi făcute și în străinătate (cursurile, n.r.), sunt mult mai multe și mult mai variate acolo, dar pot fi făcute și în România și, da, 100% și online”, a declarat Ioana Petrea, conform celor de la Adevărul.ro
Cei care doresc să activeze în domeniul AI, recomandările includ dobândirea unei fundații solide în domenii-cheie, precum abilități de programare (cunoașterea limbajelor Python și R), învățarea automată (comprendera fundamentelor și tehnicilor), știința datelor (manipularea și analizarea datelor), rezolvarea problemelor, familiarizarea cu instrumentele și cadrurile de lucru ale IA (cum ar fi TensorFlow și PyTorch), cunoștințe specifice domeniului și angajarea în învățare continuă pentru a ține pasul cu ultimele evoluții în domeniu.
Ai putea fi interesat și de: Inteligența artificială va înlocui 300 de milioane de locuri de muncă! Bill Gates a declarat că o săptămână de lucru va fi de doar trei zile în viitor!