- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii majorate pentru angajații Cupru Min Abrud. Câți bani vor primi cei peste 600 de salariați

09 Oct, 11:37 • Andrei Alina
Angajații Cupru Min Abrud vor beneficia de o majorare a veniturilor cu 800 de lei, în plus la salarii, au transmis reprezentanții companiei din Apuseni. Este vorba despre peste 600 de salariați.
Salarii majorate pentru angajații Cupru Min Abrud. Câți bani vor primi cei peste 600 de salariați

Majorări de salarii la Cupru Min Abrud. În urma negocierilor încheiate între conducerea administrativă a Cupru Min Abrud și „Andezitul”, sindicatul companiei, părțile au semnat un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Actul prevede indexarea câștigului salarial, în concordanță cu indicele mediu de creștere a prețurilor, prognozat în 2024.

Majorarea acordată este o sumă fixă per angajat: 800 lei. S-a luat această decizie pentru a menține principiul echității salariale și echilibrul între veniturile diferitelor categorii de salariați.

Citește și: Salarii 2024. 4 din 10 români preferă să lucreze la stat, nu la privat. Unde sunt cele mai mari lefuri câștigate de români

„Conducerea și sindicatul au evitat o majorare procentuală care ar fi accentuat diferențele între veniturile colegilor noștri. Prin această indexare am urmărit și să acoperim costurile sociale ale angajaților”, au declarat Mircea Goia și Lucian Țăran, directorul general, respectiv liderul sindical al Cupru Min, citați de alba24.ro.

Ultima majorare de salarii la Cupru Min a avut loc în urmă cu peste doi ani.

Citește și: Cresc salariile din 1 ianuarie 2025 pentru treime din angajații României! Află cât!

 

Și dacă unele firme anunță majorări de salarii. Altele fac concedieri

Uzina Dacia din România a finalizat concedierile la cerere din acest sezon. Salariații cărora le-a fost aprobată solicitarea vor pleca acasă cu sume ce pot ajunge, în unele cazuri, la 210.000 de lei.

Uzina Dacia a încheiat concedierile voluntare. Câți bani primesc salariații disponibilizați la cerere

Campania de concedieri voluntare desfășurată în acest sezon la uzina Dacia de la Mioveni s-a încheiat, astfel că, din 1 octombrie, acolo lucrează mai puțini oameni, notează profit.ro.

Cea mai mică sumă, 22.000 de lei, este acordată celor care au până la doi ani vechime. Pentru cei cu o vechime între doi și patru ani, suma este de 55.000 de lei.

Compensația la concediere crește considerabil odată cu numărul anilor lucrați în uzină. Astfel, cei cu o vechime între 4 și 8 ani primesc 98.000 de lei, iar pentru o vechime aflată în intervalul 8 – 12 ani se acordă 120.000 de lei.