- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariu cu taxe zero în România! Acești angajați pot beneficia de facilități fiscale

21 Aug, 16:37 • Preda Silvia
Unii români ar putea să nu mai plătească taxe la locul de muncă. Cine sunt angajații care pot beneficia de facilități fiscale.
Salariu cu taxe zero în România! Acești angajați pot beneficia de facilități fiscale

Uniunea Salvați România (USR) a propus, recent, o nouă modalitate de a implementa zero taxe pe salariul minim din România.

Elevii și studenții care lucrează part-time, dar și absolvenții care se angajează pentru prima dată ar putea beneficia de facilități fiscale. Reducerea de taxe s-ar aplica pentru primii 2 ani de de activitate profesională, prevede inițiativa legislativă depusă de politicienii USR.

Fără taxe la primul loc de muncă, pentru 2 ani

Potrivit inițiativei USR, zero taxe pentru primul contract de muncă la nivelul salariului minim, pentru o perioadă de doi ani, ar duce la scăderea șomajului din rândul tinerilor români.

Mii de tineri pleacă în fiecare an din țară să lucreze peste hotare, iar Uniunea Salvați România transmite că vrea să oprească exodul acestor tineri din motive economice.

Citește și: BNR: Creșterea veniturilor bugetare nu se face cu majorări de taxe! „Au fost comise greşeli flagrante”

USR propune un nou mod de a implementa Zero Taxe pe Salariul Minim
Nou mod de a implementa Zero Taxe pe Salariul Minim

Deputatul USR Alin Apostol, inițiatorul proiectului care prevede zero taxe pentru primul contract de muncă, spune că inițiativa legislativă poate avea un impact semnificativ și pentru eliminarea contractelor la negru.

Vrem să oprim exodul tinerilor din motive economice, vrem să scădem șomajul din rândul tinerilor și automat să creștem rata de ocupare. Și de asemenea vrem să scoatem la lumină sute de mii de contracte la negru.

Dacă luăm în considerare efectele pozitive ale acestor prevederi, impactul bugetar nu este negativ, adică statul câștigă, alături de sute de mii de tineri anual”, a declarat deputatul USR Alin Apostol, inițiatorul proiectului.

Conform USR, inițiativa legislativă care prevede zero taxe pentru primul contract de muncă se aplică la veniturile până la nivelul salariului minim, mai exact 3.700 de lei brut.

În trecut, USR a mai depus în Parlament un proiect de lege asemănător, însă fără succes. Inițiativa legislativă anterioară prevede eliminarea treptată a taxelor pe salariul minim pentru toți angajații din România! Inițiativa depusă în data de 15.09.2022 este ținută la sertar, arată usr.ro.

Acum, USR face apel la toate partidele parlamentare să susțină și să voteze acest nou proiect.

Au trecut aproape doi ani de când cer la aproape fiecare ședință a parlamentului adoptarea proiectului Zero Taxe pe Salariul Minim, dar PSD și PNL refuză constant.

Noua inițiativă ar fi un început bun de implementare a măsurii, ceea ce ar duce la creșterea reală a veniturilor tinerilor din România.

USR face apel la toate partidele parlamentare să susțină și să voteze acest proiect”, a transmis purtătoarea de cuvânt a USR Cristina Prună.

Vezi și: România, față în față cu o reformă fiscală. Ministrul Economiei anunță ce se va întâmpla cu taxele și impozitele românilor