- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariu de până la 200 de euro pe zi pentru români. Care sunt criteriile de angajare pentru acest job

05 Jun, 15:02 • stefan.vlad
Salariu de până la 200 de euro pe zi pentru români pentru un job în afara țării, iar companiile străine sunt în căutare de angajați corecți și muncitori. Vor avea asigurate, gratuit, masa și cazarea, iar transportul este decontat.
Salariu de până la 200 de euro pe zi pentru români. Care sunt criteriile de angajare pentru acest job

Salariu de până la 200 de euro pe zi pentru românii care nu au sau nu își găsesc un loc de muncă stabil sau satisfăcător, în țară și vor să plece în afara granițelor.

Citește și: Doi pensionari au vândut totul și pleacă într-o croazieră de 3 ani și jumătate în jurul lumii: „Vreau să începem această aventură”

Salariu de până la 200 de euro pe zi pentru români

O companie din Olanda a anunțat pe o platformă de recrutare că angajează însoțitori de bord pentru vase de croazieră. Salariul este de aproape 200 de euro brut/ zi. Cei care vor să se angajeze acolo să îndeplinească mai multe criterii:

  • Este nevoie de experiență în domeniu de minim 3-5 ani – obligatoriu,
  • diploma de calificare – obligatoriu,
  • Limba engleză la nivel fluent – obligatoriu.
  • Cunoașterea altor limbi străine constituie un avantaj.

Angajatul trebuie să aibă orientare către clienți, abilități bune de comunicare, aspect îngrijit, disponibilitate de a locui pe navă, responsabilitate, seriozitate și implicare.

Conform anunțului, programul de lucru este full-time, se lucrează pe nave și se oferă contract de muncă. Angajații beneficiază de concedii conform legislației, transport România-Olanda decontat, masa asigurată, cazare pe navă asigurată gratuit, slariu motivant: 190 EUR/pe zi brut, adică aproape 1000 de lei, scrie newsweek.ro.

O tânără face carieră într-o lume a bărbaților

Cosmina Munteanu și-a început aventura în ape adânci în urmă cu șapte ani, când era doar cadet. Între timp, a devenit ofiţer secund pe o navă în îndepărtata Antarctică, destinaţia ei preferată. Croaziera printre ghețari masivi și plimbarea printre pinguini pe Continentul Alb este o dorință neîmplinită pentru cei mai mulți dintre noi.

Cosmina are șansa să vadă Paradisul Alb și se simte ca acasă în larg, printre ghețari. Adesea, doar largul oceanului îi este casă, căci la familie nu ajunge cu lunile. Lipsește de acasă cam opt luni pe an și are perioade lungi în care în fața ochilor vede doar apă, nici petec de uscat. Cea mai lungă perioadă în care n-a văzut uscatul, Cosmina a trăit-o în Mexic.

Cel mai mare avantaj la meseria mea e faptul că poţi să călătoreşti şi o faci nu pe gratis, eşti şi plătit. Am fost peste tot însă foarte mult Antarctica şi Georgia de Sus, sunt nişte insule în care am vazut colonii cu milioane de pinguini, foci. În perioda pandemiei, am stat 6 luni jumăte pe navă pentru că nu aveam posiblitatea să plec.

Înveţi în şcoală teorie de toate dar atunci când pui mâna pe nava nu e la fel ca o maşină. Dai o comandă şi gata, trebuie să ţii cont de mulţi factori externi, e vânt, curent”, povestește Cosmina într-un reportaj.