Începând cu acest an, anumiți angajați vor beneficia de un salariu majorat cu 61%. Angajații din România vor beneficia de o creștere salarială de 1.200 de lei net, condiționată de prezența a cel puțin trei luni de activitate înregistrate în cartea de muncă în cursul anului 2023.
Anul 2024 aduce și vești bune pentru anumiți angajați. Sunt persoane care au reușit să obțină majorări salariale și care vor beneficia de acestea începând cu anul 2024, în timp ce alții sunt nevoiți să se descurce cu același salariu din 2023 deoarece nu au reușit să obțină o schimbare privind veniturile lunare.
Pe marginea acestor evoluții raportate, subiectul salariilor a fost intens dezbătut pe o platformă de socializare, acolo unde un angajat român a fost curios dacă alți angajați au beneficiat de măriri și dacă da, cu cât le-a crescut salariul în 2024.
Ai mai putea citi și: „Comoara” de 7 miliarde de euro pusă în joc pentru 100.000 de români. Anunțul AFIR
Persoanele care au reușit să primească procente semnificative adăugate la salariu au raportat că au reușit să facă acest pas prin trecerea la un nou loc de muncă. Mulți dintre români aleg să caute permanent un alt job pentru a beneficia de salarii mai mari și pentru a avea mai multă flexibilitate, precum și bonusuri extrasalariale.
„ 48% mărire prin metoda am schimbat firma.”/ „Same for me…61%.”/
„50% cu schimbat firma. Dar ca să nu ard în iad, honestly primisem după evaluare 6% cu mult entuziasm din partea angajatorului. Le-am zis mulțumesc și am acceptat oferta pe loc la +50%. ”, au fost răspunsurile date de cei care au beneficiat de măriri considerabile la începutul acestui an, potrivit RomâniaTV.net.
De partea cealaltă, pe lângă acele persoane care au reușit să negocieze măsuri financiare mai generoase în noul an, există o categorie de români mai puțin norocoși – cei care nu au reușit să aibă parte de o majorare salarială în 2024.
„Voi aveți măriri. Noi avem scuze”/ „2.1% ….i-am zis mai în glumă, mai în serios, să își păstreze extra shaorma pe lună că sunt la dietă.”/„Voi aveți măriri. Noi avem scuze. Eu „nu am vechime suficientă”, colegul care pleacă, nu a primit pentru că e în preaviz, cei din Canada cu care lucrăm „încă nu sunt unde ar trebui să fie”. Dar mi-a scăzut salariul în noiembrie. Și asta mă face să trag mai tare pentru bunăstarea firmei. Vreau să-și ia CEO-ul o mașină mai mișto. Suport emoțional. Suntem o familie. Am uitat vreo lozincă?”, au comentat românii, conform sursei citate.
Vezi și: Cătălin Predoiu, detalii despre intrarea în Schengen: „România are statut de ţară membră Schengen”