Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, nimeni alții decât celebrii bucătari extrem de apreciați de publicul român, revin în lumina reflectoarelor la emisiunea MasterChef, difuzată pe ProTV. Aceștia vor avea un salariu ieșit din comun.
Pentru a-i readuce în show-ul care i-a consacrat, conducerea postului TV le-a făcut oferte financiare extrem de generoase.
Conform unor informații, se pare că bucătarii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu primeau în jur de 300.000 de euro pe an de la Antena 1 pentru participarea lor în emisiunea „Chefi la cuțite”. Cu toate acestea, chiar și cu sumele generoase primite, cei trei se simțeau frustrați de faptul că veniturile imense din publicitate nu li se reflectau în compensațiile personale.
ProTV a decis să ofere o compensație financiară dublă celor trei chefi, în încercarea de a-i convinge să renunțe la participarea în „Chefi la Cuțite” și să se întoarcă la MasterChef, emisiunea care i-a lansat în urmă cu aproximativ 12 ani. Astfel, suma propusă ar însemna că fiecare dintre cei trei chefi ar primi un total de 600.000 de euro pe an de la ProTV. În termeni lunari, acest aranjament se traduce prin aproximativ 20.000 de euro pentru fiecare bucătar.
Printr-un comunicat oficial emis, postul de televiziune a confirmat semnarea unui acord care marchează întoarcerea celor trei chefi la emisiunea care i-a consacrat acum 12 ani. Într-o declarație plină de entuziasm, cei trei jurați și-au exprimat bucuria de a reveni pe platourile de filmare și de a se reuni într-o nouă aventură culinară.
„Pentru mine, MasterChef este ca prima dragoste, care nu se uită niciodată. Aici a început totul. Aici mi-am cunoscut colegii, aici am avut primele întâlniri cu cei pasionaţi de arta culinară, aici am dat primele şorţuri, aici am reuşit să găsim primii bucătari printre amatori, care azi activează cu succes în domeniu”, a spus Sorin Bontea, potrivit ego.ro
„MasterChef este formatul care ne-a lansat şi care a dat tonul show-urilor culinare în România. Este prima noastră iubire şi provocare, iar pasiunea pentru mâncare, care s-a plantat în casele oamenilor de-a lungul timpului, ne-a ajutat pe toţi să dezvoltăm o întreagă industrie”, a precizat Florin Dumitrescu, conform aceleași surse.
„Această revenire e ca atunci când, după foarte, foarte mult timp, te întorci acasă şi revezi locurile natale, acelea în care te-ai format, ai crescut… MasterChef este show-ul care a revoluţionat gastronomia în România şi îmi doresc ca noii concurenţi să vină cu mult curaj, avem nevoie de toţi rebelii din bucătărie, avem nevoie de toată mâncarea bună şi de cei care vor să ne impresioneze cu adevărat”, a încheiat Cătălin Scărlătescu.