- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariul ireal pe care îl câştigă un covrigar în Bucureşti. Este peste multe profesii cu facultate

02 Oct, 10:29 • Cornel Ghimeșan
O postare recentă pe rețelele de socializare legată de slariul unui covrigar a stârnit discuții intense despre lefurile din România. Totul a plecat după ce o covrigărie din București a dat un anunţ prin care căuta personal necalificat cu un salariu net de 905 euro pe lună, adică 4.500 de lei după plata taxelor şi a impozitelor.
Salariul ireal pe care îl câştigă un covrigar în Bucureşti. Este peste multe profesii cu facultate

Ce salariu încasează un covrigar la o patiserie din București. Anunțul de angajare a devenit viral inclusiv pe rețelele de socializare din Grecia, intrând astfel și în atenția presei din această țară. Mai exact, covrigăria respectivă angajează personal necalificat, oferind un salariu net lunar de nu mai puțin de 905 euro, adică aproximativ 4.500 de lei. Postarea a devenit virală după ce a fost distribuită pe Facebook de către antreprenorul grec Ilias Papageorgiadis.

Salariul unui covrigar din Capitală, mai mare decât multe profesii din Grecia

Publicația elenă The Indicator a folosit acest anunț ca punct de plecare pentru a deschide o discuție despre salariile din România versus Grecia: „Dacă privim cu umor, putem spune că dacă vrei să „coci” un contract salarial bun, România este o destinație neașteptată, dar delicioasă. Salariul unui covrigar în România concurează cu cel primit de mai multe profesii în Grecia, mai ales dacă luăm în calcul și puterea netă de cumpărare”.

Citeşte şi: Şocul unui român din Anglia când nu i-au ajuns banii de o Cola la 2 litri: „Nu e mai bine la mine în Anglia? Acolo sigur e mai ieftin”

Articolul subliniază că, deși în Grecia salariile pot părea mai mari în unele cazuri, puterea de cumpărare este adesea mai scăzută din cauza costului ridicat al vieții. În România, în schimb, prețurile sunt considerate mai „pământene”, astfel că 905 euro au o valoare mai mare. Asta în condiţiile în care prețurile din piețele grecești par să urce la cote amețitoare, ceea ce poate face ca banii să nu fie suficienți pentru a asigura un trai confortabil. În contrast, în România, prețurile sunt mai accesibile, iar astfel salariile, chiar și cele obținute din meserii simple, capătă o valoare mai mare.

Citeşte şi: Încă un aliment de bază se scumpește cu 10%! Toți românii vor fi afectați

„Este România un paradis salarial ascuns pentru profesii necalificate, precum cea de brutar? Sau Grecia ar trebui să își revizuiască mai atent propriile date? În orice caz, adevărul este că viața reală, așa cum spune postarea, contrazice miturile care circulă despre salariile mici din România”, au concluzionat jurnaliștii de la  The Indicator.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult