- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariul minim ajunge la a treia majorare în 2024. Cum vor fi afectate taxele, impozitele și contribuțiile

18 Oct, 10:50 • Amarie Giorgiana
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi de 4.050 de lei. Astfel, aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul 2024, care a debutat cu o trecere de la 3.300 de lei în ianuarie, la 3.700 de lei în iunie, pânâ la pragul prezent.
Salariul minim ajunge la a treia majorare în 2024. Cum vor fi afectate taxele, impozitele și contribuțiile

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi de 4.050 de lei. Astfel, aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul 2024, care a debutat cu o trecere de la 3.300 de lei în ianuarie, la 3.700 de lei în iunie, pânâ la pragul prezent, notează Ziare.com.

Citește și: Marcel Ciolacu îi cere lui Nicolae Ciucă să-și asume o decizie politică, în 2024: „Îmi este și jenă să vă răspund. Vreți nu vreți, sunteți parte a deciziei!”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, 16 octombrie, că în şedinţa Comitetului Naţional Tripartit s-a decis că de la 1 ianuarie 2025 salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Astfel, se ajunge la a tria mărire a salariului minin în acest an, care a debutat cu o trecere de la 3.300 de lei în ianuarie, la 3.700 de lei în iunie.

„Creşterea puterii de cumpărare şi protejarea cetăţenilor români, mai ales a celor cu venituri reduse, ne preocupă permanent. Am dorit să ne consultăm cu sindicatele şi patronatele şi împreună să stabilim creşterea salariului minim începând cu ianuarie 2025 pentru că este important să existe predictibilitate atât pentru salariaţi, cât şi pentru antreprenori”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Salariul minim se majorează din nou. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Pe lângă majorarea salarialului minim, s-a căzut de acord privind menținerea scutirii de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim.

Printr-un comunicat oficial din partea Guvernului, Marcel Ciolacu şi Ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu, au prezentat motivele creșterii salariului lunar minim brut pe ţară garantat în plată, începând cu anul viitor.

„Urmare a analizelor şi dezbaterilor cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, a fost agreată majorarea salariului minim de la 3.700 de lei lunar la 4050 de lei lunar, precum şi menţinerea facilităţii de scutire de la plata impozitului şi contribuţiilor sociale a sumei de 300 de lei lunar”, a transmis Guvernul.

În același timp, reprezentanții Executivului și cei ai partenerilor sociali au agreat necesitatea reducerii taxării forței de muncă pentru veniturile mici și medii.

Citește și: Semnal de alarmă către Comisia Europeană transmis de Marcel Ciolacu. Premierul cere susţinere pentru industria auro: „Altfel, economia României se prăbuşeşte!”