- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariul uluitor pe care îl primește un șef ANPC. Câți bani a încasat Horia Constantinescu pe vremea când se afla în fruntea instituției

05 Jun, 12:19 • Fundeanu Madalina
Ce salariu primește un șef ANPC, în comparație cu cel al unui primar. Horia Constantinescu a dezvăluit ce sume încasa atunci când se afla la șefia instituției.
Salariul uluitor pe care îl primește un șef ANPC. Câți bani a încasat Horia Constantinescu pe vremea când se afla în fruntea instituției

În urmă cu ceva timp, Horia Constantinescu a făcut publică decizia de a renunța la șefia Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) pentru a acorda mai multă atenție carierei sale în politică. Astfel, el a hotărât să candideze la Primăria orașului Constanța, din partea PSD, conform Bugetul.ro.

Decizia lui a venit la câteva zile după ce a transmis un semnal de alarmă românilor, pe Facebook, cu privire la pericolul pe care îl are asupra sănătății „puiul galben vopsit”. Astfel, a luat naștere un nou scandal în România.

„Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța. Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect.

Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității. Las o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile. Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat)”, a transmis Constantinescu, acum ceva timp.

Citește și: Horia Constantinescu a părăsit ANPC. Este oficial: intră în campania electorală!

Horia Constantinescu, ANPC
Horia Constantinescu, ANPC

Ce salariu primește un șef ANPC, în comparație cu cel al unui primar

Fostul șef ANPC, Horia Constantinescu, a fost invitat de curând să participe la podcastul lui Codin Maticiuc. În timpul discuțiilor, a fost întrebat și care ar fi salariul pe care îl va încasa în cazul în care va ajunge primarul Constanței.

„Unde cred că sunt apropiate(nr. salariul unui șef ANPC și cel al primarului). Nu m-a interesat și am să-ți spun și de ce. Undeva la 9.800 de RON are președintele Autorității, cred că undeva pe acolo și un primar de municipiu.

Spun de ce nu am fost foarte tare interesat. Există sustenabilitate documentată pentru tot ceea ce spun. Am dedicat părți destul de mari , dacă nu chiar salarii întregi delegațiilor europene venite în România.

Noi ne cunoaștem, știm că familia mea nu este o familie săracă, avem din ce trăi, sunt afaceri începute 1996, dar de exemplu am considerat că este mult mai important să dedic salariul pe care-l încasam, delegațiilor europene.

Le-am oferit acestora cadou Ceramică de Horezu, tipărituri cu poeziile lui Eminescu în mai multe limbi străine, i-am invitat la Caru cu Bere. Există plată făcută. Toate erau din salariul meu.

Îmi aduc aminte că la începutul acestui al doilea mandat trebuia să ajungem la întâlnire la nivelul Comisiei Europene, România a primit un link să se conecteze prin online, ni s-a explicat că e mai bine, că biletele sunt complicate și atunci am plătit eu biletele micii delegații. S-au trezit cu noi acolo la Praga. Am stat de vorbă și am arătat că România contează.

Am dat tuturor doamnelor de acolo trandafiri roșii. Deci am arătat că nu am venit să încasez niște bani, să îmi rotunjesc veniturile. Dacă punem cap la cap cheltuielile pe care le-am făcut suntem într-o zonă de tandea- mandea”, a spus acesta.

Vezi și: De ce tinerii din Europa sunt mai săraci decât generațiile anterioare. „Capcanele” în care cad din cauza salariului minim