- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șampoane toxice în Europa! Produsele periculoase au fost descoperite în magazine

19 Sep, 22:07 • Preda Silvia
InfoCons - Protecţia Consumatorilor - a emis mai multe alerte la șampoane de păr care prezintă un risc chimic crescut.
Șampoane toxice în Europa! Produsele periculoase au fost descoperite în magazine

Ingredientele din șase șampoane, care aparțin unor producători cunoscuți, pot dăuna sănătății umane şi sunt chiar interzise pentru utilizare în domeniul cosmetic din Uniunea Europeană, informează InfoCons într-un comunicat de presă.

Potrivit InfoCons, toate produsele identificate în sistemul european de alertă au un grad de risc direct. Aceste șampoane pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene, direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare.

6 șampoane ale unor companii celebre sunt periculoase

Este vorba de șamponul Schwarzkopf (Hair Repair capelli appesantiti), șamponul Palmolive (Shampoo con perla e mandola), șamponul Clear (250 ml), promovat ca anti-pierderea părului, destinat bărbaților, șamponul Pantene (Nature fusion lisci vitality), șamponul Elvive by L’OREAL PARIS (promovat ca anti-mătreață, 50 ml) și șamponul Kelemata (Shampoo delicato-250ml), produse care au în componenta lor ingrediente interzise în produsele cosmetice din Uniunea Europeană.

Citește și: Pericolul îngrozitor din cremele de plajă. Președinte InfoCons: ”30% sunt în sistemul de alertă”

6 șampoane ale unor companii celebre sunt periculoase pentru uz uman
6 șampoane ale unor companii celebre sunt periculoase pentru uz uman

Numărul alertelor este în creștere pentru produsele identificate în sistemul de alertă de la : produse chimice, articole pentru îngrijirea copilului și echipamente pentru copii, îmbrăcăminte, textile și articole de modă, echipamente de comunicații și media, produse pentru construcții, produse cosmetice, aparate și echipamente electrice, echipamente pentru medii explozive, mobilier, echipamente sportive / pentru activități recreative, bijuterii, accesorii de bucătărie/gătit, indicatoare cu laser, ascensoare, brichete, ghirlande luminoase, echipamente de iluminat, echipamente de protecție, jucării, papetărie și altele, mai transmite InfoCons.

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor oferindu-le posibilitatea de a accesa direct și GRATUIT secțiunea Alerte pentru produse alimentare și nealimentare din Aplicația Gratuită InfoCons la nivelul Uniunii Europene!

Aveți grijă să nu achiziționezi produse contrafăcute, transmit autoritățile.

Atenție! Înainte de achiziționare , accesați secțiunea Alerte din cadrul Aplicației Europene InfoCons pentru a vă asigura ca produsele pe care doriți să le achiziționați nu fac sau nu au făcut obiectul alertelor emise de Uniunea Europeană , doar printr-o simplă căutare în bara de meniu din această secțiune – „căutare”.

Vezi și: Sfaturi utile pentru alegerea cadourilor de Moş Nicolae. InfoCons şi ANPC, avertisment pentru jucăriile copiilor mai mici de 3 ani