organizează, începând de miercuri, marșuri de protest pentru mărirea salariilor tuturor angajaților din sănătate. Detaliile au fost oferite chiar de către președintele asociației, Leonard Bărăscu, printr-o intervenție telefonică în studiourile Antena 3 CNN.
„Urmează lucruri deosebit de importante pentru noi ca salariaţi şi ca sindicate, dar cred că şi pentru pacienţii noştri. Am ajuns undeva cu cuţitul la os. Bine că s-a terminat pandemia şi într-un sistem ca ăsta prost întreţinut printre altele, apropo de ce se întâmplă în spitalele din ţară.
Şi nu în ultimul rând sunt finanţaţi şi cu un număr foarte mic de persoane care şi ăla este chinuit şi minţit la momentul acesta. Ne-am propus că aşa cum toată lumea, nu ştiu dacă trebuie să ţinem un medic sau un asistent medical ca să fie premierul României să facă ordine pentru toţi.” a declarat acesta.
Președintele a mai spus că se observă o discrepanță între salariile foștilor colegi de breaslă ale celor ce conduc și între cei angajați în sistemul de sănătate.
„Pentru că mai nou văd că dacă eşti poliţist dai la poliţişti, dacă ai lucrat în armată şi eşti general ca şi domnul premier Ciucă trebuie să dai numai celor din armată şi celor din Ministerul de Interne”, a completat Bărăscu, președinte Sanitas.
Te-ar mai putea interesa: Case demolate și cimitir vandalizat la Lacul Morii. Cum trebuia să arate locul de agrement cel mai cunoscut din București
Miercuri este o zi specială pentru membrii Sanitas. Federația împlinește 33 de ani de la înființare și va sărbători acest eveniment prin protestul anunțat.
„Numai uitați, mințiți, din eroii care sunt cu adevărat eroi, nu ca alții care își arogă drepturile pe care le-au avut poate strămoșii noștri, cei care au ținut pământul ăsta să fie ok al nostru în continuare. Dar se pare că totuși nu mai este timp pentru altceva decât să ieșim în stradă.
Ne propunem pentru săptămâna viitoare când avem un consiliu național, în loc să serbăm 33 de ani de la înființarea federației, ne propunem să ieșim în stradă. O să începem cu niște pichetări. Încă n-am stabilit datele, dar sigur, după modul în care se se comportă la momentul ăsta guvernanții, vom ieși în stradă și apoi sigur vom apela la mijloace mult mai drastice, la grevă”, a spus preşedintele.
Scopul marșului de protest al angajaților din sistemul de sănătate este mărirea salariilor cu minimum 15%. Bărăscu a declarat că unii dintre colegii din federație au început să strângă semnături pentru a-și obține drepturile. Majorările de acum patru ani nu le mai sunt îndeajuns mdicilor și asistenților din cauza creșterii prețurilor și a situației actuale în care ne aflăm cu toții. S-a invocat, de asemena, legea 153 din 2017 care nu a fost pusă în aplicare. Salariile medicilor au rămas la fel iar inflația s-a ridicat la 20%, se plâng cei de la Sanitas.
Mai citește și: Siropul de tuse, cauză a mai multor decese la minori. Organizația Mondială a Sănătății în alertă