- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pe ce dată sunt celebrate Sânzienele în anul 2024? Rugăciunea puternică pe care să o rostești în acea zi

22 Jun, 09:38 • Bumbeneci Diana
Sânzienele sunt asociate cu sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și cu Aducerea Moaștelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Iată când se celebrează anul acesta.
Pe ce dată sunt celebrate Sânzienele în anul 2024? Rugăciunea puternică pe care să o rostești în acea zi

În fiecare an, credincioșii sărbătoresc Sânzienele în luna iunie, notând această zi cu o cruce roșie în calendar pentru a se dedica rugăciunilor și credinței. În 2024, Sânzienele vor fi sărbătorite pe 24 iunie, coincizând cu a doua zi de Rusalii. Este important să cunoaștem data acestei sărbători și rugăciunea specifică ce trebuie rostită în această zi sfântă.

Data sărbătorii Sânzienelor în 2024

Sânzienele sunt celebrate anual în luna iunie, iar în 2024, această sărbătoare va avea loc pe 24 iunie, la fel ca în fiecare an. Aceasta este o zi marcată cu o cruce roșie în calendarul ortodox, subliniind semnificația deosebită a slujbelor și ritualurilor din această zi. În aceeași zi, este pomenită și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și începe postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, adăugând o importanță suplimentară acestei date.

Sânziene
Sânziene

Rugăciunea puternică pentru Sânziene

Ziua de 24 iunie, marcată cu o cruce roșie în calendarul ortodox, oferă credincioșilor un moment de introspecție și rugăciune. În această zi specială, creștinii sunt încurajați să participe la slujbele organizate la biserică și să rostească o rugăciune specială. Această rugăciune este menită să ofere protecție, sănătate și noroc, iar rostirea ei în această zi sfântă este un act de profundă credință și devoțiune.

Sânziene
Sânziene

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

„Troparul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, glasul al 4-lea:

Proorocule şi Înaintemergătorule al venirii lui Hristos, după vrednicie a te lăuda pe tine nu ne pricepem noi, cei ce cu dragoste te cinstim; că nerodirea celeia ce te-a născut şi amuţirea părintelui tău s-a dezlegat, întru slăvită şi cinstită naşterea ta şi Întruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovăduieşte.

Cântarea 1, glasul al 4-lea.

Irmosul:

Pe voievozii cei tari, pe cele trei părţi ale sufletului, Cel Ce Te-ai născut din Fecioară, întru adâncul nepătimirii te rog îneacă-i, ca Ţie, ca întru-o alăută întru omorârea trupului, să-ţi cânt cântare de biruinţă.

Stih: Sfinte Proorocule Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ca un Luceafăr de dimineaţă frumos mergând înaintea Soarelui, odrasla calei sterpe a propovăduit arătat naşterea cea din Fecioară acum la toată lumea, luminând marginilor lumina dreptei credinţe şi a Darului.

Stih: Sfinte Proorocule Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Prooroc al Celui de sus te vei chema cu adevărat, că vei merge înaintea feţei lui Hristos, a strigat Zaharia către tine, fiul său, Ioane prealăudate, de Preasfântul Duh fiind purtat, ca să găteşti calea Făcătorului.

Stih: Sfinte Proorocule Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cuvintele lui Gavriil auzindu-le Zaharia, dumnez eieştii vestiri s-a arătat neplecat şi cu tăcere a fost osândit; însă s-a dezlegat degrab de aceasta, că s-a născut glasul Cuvântului, Ioan Înaintemergătorul.

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Cetatea lui Dumnezeu Împăratul tuturor, Locaşul lui Dumnezeu cel curat, Vistierie cinstită, de Dumnezeu Născătoare, Preacurată, păzeşte moştenirea ta care pururea te laudă pe tine şi cinsteşte cu credinţă naşterea ta”.

Vezi și: A fost anunțată data la care ajung adeverințele de recalculare a pensiilor. Românii află ce bani vor primi pe 1 septembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult