- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Satul de vacanță din România în care prețurile rivalizează cu cele din stațiunile europene. Locul este unic în Europa

22 Aug, 23:39 • Stefan Simion
Acolo unde Marea Neagră și Delta Dunării își dau întâlnire, există un mic Paradis pe care românii l-au descoperit relativ recent. Stațiunea Gura Portiței, din comuna tulceană Jurilovca, este locul unic în Europa în care turiștii își pot delecta privirea cu peisaje nemaiîntâlnite.
Satul de vacanță din România în care prețurile rivalizează cu cele din stațiunile europene. Locul este unic în Europa

Destinația este una exotică și tot mai mulți turiști sunt atrași de ea. Situat pe limba de nisip ce separă cele două lumi, Gura Portiței este locul unde pot fi admirate deopotrivă flora și fauna specifice Deltei Dunării și Mării Negre, la o plimbare distanță una de celaltă.

Satul de vacanță din România în care prețurile rivalizează cu cele din cele mai renumite stațiuni europene

Iar patronii HoReCa au profitat din plin de interesul turiștilor. Așa se face că satul de vacanță Gura Portiței a ajuns să rivalizeze cu cele mai renumite stațiuni europene din punct de vedere al prețurilor. Nici măcar Mamaia nu mai poate concura cu Gura Portiței.

Odată ajunși aici, turiștii au neplăcuta surpriză să constate că prețurile la cele mai banale produse alimentare sunt exagerate. O banală porție de hamsii, numită altădată ”mâncarea săracului”, ajunge să coste 50 de lei, scrie money.ro. Iar o apă minerală de 2 l poate ajunge la 16 lei.
satul de vacanță
În ciuda prețurilor ridicate, Gura Portiței nu duce deloc lipsă de turiști, după cum s-a putut constata în minivacanța de Sfânta Maria. Pentru că stațiunea nu este una foarte mare și nici restaurantele nu sunt multe, turiștii au petrecut întregi așteptând să se elibereze o masă.
Citeste si Prețuri incredibile în stațiunea din Bulgaria preferată de români. Cât au plătit niște turiști pentru un consult medical
Dar în timp ce patronii de restaurante și de unități de cazare se bucurau, localnicii erau tot mai deranjați de aglomerație. Nu puțini au fst aceia care le-au cerut barcagiilor să reducă numărul de vizitatori, accesul înn stațiune făcându-se exclusiv cu bărcile.

Cum ajungi la Gura Portiței

Accesul în satul de vacanță Gura Portiței se face doar pe apă, cu plecare din Jurilovca, iar prețul unei curse dus-întors cu barca este de 80 de lei.

La destinație, turiștii se pot caza la căsuțele de pe plajă, clasificate la trei stele. Prețurile la cazare pot ajunge la aproape 3.000 de lei pentru un sejur de șapte zile, fără mic dejun inclus. Opțiunile de cazare mai luxoase, cu vedere la lac, ajung la peste 5.000 de lei.

Citeste si Incredibil cât a ajuns să coste un mic la ”împinge tava” în stațiunea Mamaia! Un turist a rămas șocat. ”Mi-ar trece pofta”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult