- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scandal cu Poșta Română. Nu toți pensionarii primesc acasă deciziile de recalculare! Se întâmplă peste tot în țară

26 Aug, 21:37 • Preda Silvia
Directorul General al Poștei Române, Valentin Ștefan, intervine în scandalul recent în care a fost implicată compania pe care o conduce. Ce spune șeful de la Poșta Română despre oprirea distribuirii deciziilor de recalculare a pensiilor.
Scandal cu Poșta Română. Nu toți pensionarii primesc acasă deciziile de recalculare! Se întâmplă peste tot în țară

Scandal cu Poșta Română. Șeful Poștei Române, Valentin Ștefan, a vorbit luni, la B1 TV, despre sistarea distribuirii deciziilor de recalculare a pensiilor și spune că toți de la conducere dar și de la Poștă au intuit că vor fi diferite erori.

Din punctul nostru de vedere, nu este o problemă pentru că genul acesta de situații au fost prevăzute în Convenție. Deci toate echipele, și de la Poștă, și de la minister au anticipat că vor fi diferite erori, încât există un flux prin care Casele de Pensii ne pot solicita, fie oprirea, fie returnarea unor decizii și deși este o situație pe care noi o anticipăm sau estimăm că este peste tot în țară, gradul sau procentul de solicitare este unul sustenabil și relativ redus. Sigur că doar din punct de vedere logistic”, a spus directorul Poștei Române, Valentin Ștefan.

Directorul Poștei Române declară că sunt motive diverse privind problemele cu deciziile de recalculare și există nereguli cel mai probabil „peste tot”.

Citește și: Pensionarii care au lucrat în fosta grupă a II a de muncă, respectiv condiții deosebite de muncă, primesc o veste excelentă. Anunţul făcut de ministrul Muncii

Poşta Română a început, vineri, 16 august, distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor
Poşta Română a început, vineri, 16 august, distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

Întrebat care e motivul din spatele acestor probleme, șeful Poștei Române a declarat: „Nu solicităm explicații când ni se cere, dar pot să speculez că, pe lângă unele erori, cum de altfel s-a discutat în calculare, există foarte multe situații în care pensionarii sau beneficiarii fie și-au schimbat domiciliul, fie au decedat între timp și toate aceste situații duc la o nevoie de a opri unele decizii”.

Scandal cu Poșta Română. De ce au fost luate înapoi deciziile de recalculare ajunse deja la pensionarii din România

Valentin Ștefan declară că este un caz izolat, în Alba, unde deciziile de recalculare au fost luate înapoi.

„Este un caz izolat acesta în Alba, unde într-adevăr, doi salariați au dat dovadă de omenie și au vrut să-i ajute pe pensionari ducându-le deciziile direct la Casa de Pensii. Cel puțin asta este explicația pe care ne-au oferit-o nouă, aici, în administrația centrală”.

Poşta Română a început, vineri, 16 august, distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară.

Procesul de distribuire a deciziilor de recalculare a pensiilor se va încheia cel târziu la data de 30 august 2024.

Noi am avut 10 zile, adică 2 săptămâni pentru a distribui. A trecut prima săptămână, mai avem încă o săptămână și datele de vineri erau undeva la 2 milioane și jumătate de decizii, care au ajuns la pensionari.

Deci mai avem aproximativ 2 milioane. Suntem conform graficului”, a mai declarat directorul Poștei.

Vezi și: Panică în rândul pensionarilor. Ministerul Muncii cere Poştei şi Casei de Pensii clarificări după o situație scandaloasă