- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare crucială pentru angajați în 2024. Cum se schimbă sistemul în care erau introduse contractele de muncă

18 Jun, 15:02 • Bumbeneci Diana
Se anunță o nouă schimbare pentru angajații din România. Finalul anului 2024 aduce modificări în cazul REVISAL.
Schimbare crucială pentru angajați în 2024. Cum se schimbă sistemul în care erau introduse contractele de muncă

Începând cu 31 decembrie 2024, angajații din România vor putea accesa toate informațiile legate de contractele lor de muncă, contribuțiile către stat și alte detalii importante direct de acasă. Guvernul a anunțat că un nou sistem, denumit REGES, va înlocui actualul REVISAL. Dezvoltarea acestui software este în curs și trebuie finalizată cât mai repede, conform Planului Național de Redresare și Reziliență.

Schimbare crucială pentru angajați în 2024

Inspecția Muncii a desemnat compania care se va ocupa de noul Registru General de Evidență a Salariaților. Contractul, încheiat la 30 mai 2024, are o valoare de 52,9 milioane de lei, plus TVA. Vodafone România și Maguay Computers vor gestiona toate aspectele legate de acest proiect. Până la sfârșitul anului, trebuie să finalizeze sistemul REGES pentru a nu pierde fondurile europene alocate prin PNRR.

De la 31 decembrie, angajatorii nu vor mai putea introduce date în Revisal și vor fi obligați să migreze informațiile pe noua platformă. Angajații vor putea astfel să-și consulte contractele de muncă și toate informațiile esențiale legate de asigurările medicale și pensii.

„Un avantaj major al implementării complet on-line este îmbunătățirea timpului de actualizare a modificărilor sistemului, deoarece toți utilizatorii vor beneficia întotdeauna de ultima versiune a aplicațiel într-un mod unitar si mult mai rapid. Utilizatorii vor putea accesa sistemul REGES din orice locație prin intermediul unor mecanisme web şi mobile fără a mai fi necesară instalarea unei aplicaţii”, au transmis autoritățile.

Ai putea citi și: A fost anunțată data la care ajung adeverințele de recalculare a pensiilor. Românii află ce bani vor primi pe 1 septembrie

angajați
angajați

Cum vor putea angajații din România să-și vadă toate datele pe noua platformă
Potrivit datelor din SEAP care vizează caietul de sarcini, fiecare român va avea dreptul să-și vadă datele din REGES:

„Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru. Vechimea în muncă şi/sau în specialitate poate fi dovedită şi cu extrasul din registru, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului”, se arată în caietul de sarcini.

Angajații vor putea să acceseze direct online platforma. Astfel, vor vedea care sunt datele din contractele lor individuale de muncă folosind doi factori de autentificare sau identitatea digitală.

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult