Schimbări drastice la Ikea! Compania a anunțat oficial că produsele lactate vor fi scoase din meniurile puse la dispoziția consumatorilor, urmând să fie introduse cele vegetale, susține wall-street.ro. Retailerul suedez și-a propus ca obiectivul să fie atins până în 2025, moment în care mesele principale ale consumatorilor vor suferi modificări.
Retailerul suedez de mobilă are planuri mărețe, în ceea ce privește mesele principale pe care le oferă consumatorilor. Mai exact, compania vrea să scoată sau să înlocuiască produsele lactate, iar peste 50% din gamă să fie alcătuită din alimente vegetale. Ideea urmează să fie extinsă la nivelul mai multor lanțuri de magazine, odată ce reprezentanții au observat succesul chifteluțelor pe bază din plante.
Compania a anunțat că va continua să lucreze la atingerea acestui obiectiv până în anul 2025. Astfel, 50% dintre mesele principale servite de către clienți în interiorul restaurantelor vor fi alcătuite din alimente pe bază de plante.
„Continuăm să lucrăm pentru obiectivul ca până în 2025, 50% din mesele principale servite în restaurantele noastre să fie pe bază de plante”, menționează compania în cadrul unui raport pentru sustenabilitate.
Așadar, scopul companiei Ikea este acela de a aduce un impact pozitiv asupra climei până în anul 2030. Reprezentanții și-au propus să elimine produsele lactate și să le înlocuiască cu cele pe bază din plante, însă condiția este una foarte complexă: gustul nu trebuie să fie afectat deloc. Până la ora actuală, Ikea vinde deja o înghețată de ciocolată care are la bază ingrediente vegetale, dar pe de altă parte, popularul preparat al companiei, Laxfilet, conține lapte degresat și pudră de zer. În același timp, sosul de vanilie așezat pe vafe este realizat tot din lapte.
Ofertele „bio” oferite de Ikea nu se opresc aici. Compania pune la dispoziția consumatorilor un hot dog cu umplutură vegetariană, iar în unele zone, precum Germania, produsul este mai ieftin decât cele care includ carnea. Cifrele de vânzări înregistrate pentru alimentele pe bază de plante s-au dublat în ultimul an, având în vedere că un număr tot mai ridicat de persoane aleg o astfel de alimentație.
Vezi și: Protecția Consumatorului a luat decizia! Ce va păți producătorul conservelor din excremente de urs