- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare majoră la fiecare vamă din România. Poliția dă vești proaste pentru românii care merg în Grecia sau Bulgaria

23 Aug, 11:37 • Bumbeneci Diana
Toți românii care merg în Grecia sau Bulgaria se lovesc de o nouă schimbare importantă. Poliția de Frontieră a anunțat noile reguli intrate în vigoare de la final de august.
Schimbare majoră la fiecare vamă din România. Poliția dă vești proaste pentru românii care merg în Grecia sau Bulgaria

Românii care au nevoie să călătorească în altă țară și care trebuie să treacă pe la vamă se vor confrunta cu noi probleme. Poliția de Frontieră confirmă schimbări luate în regim de urgență.

Probleme pentru cei care trec vama

Grecia și Bulgaria sunt și la final de august două destinate alese de zeci de mii de români care și-au planificat concediile. Mulți aleg să meargă cu mașina, fiind o distanță care nu necesită neapărat o cursă cu avionul. Pentru această categorie, autoritățile au transmis că va fi o problemă atât la drumul de dus, cât ți la cel de întoarcere, ca urmare a reparațiilor de la podul de la Giurgiu.

Zilnic sunt cozi de-a dreptul infernale care încetinesc drumul chiar și cu două ore pentru că bacul de la Bechet este oprit la mal. De pe data de 21 august a apărut această modificare, de la ora 18:00. Poliția de Frontieră a anunțat, dar mulți cetățeni nu au aflat încă vestea.

Ai putea citi: România va avea o nouă vamă. Ministerul Transporturilor a făcut anunțul anului 2024

„Societatea comercială care administrează cursele de ferry-boat între localităţile Bechet (România) și Oryahovo (Republica Bulgaria) a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că începând de pe 21.08.2024, ora 18.00, activitatea de transport este temporar suspendată”, se arată într-un comunicat.

Bacul Bechet a fost închis și nu a fost anunțată o dată anume de redeschidere, ca urmare a nivelului scăzut al Dunării. Un alt factor este și vântul puternic din zonă, condițiile meteo nefavorabile. Totuși, cei care vor să ajungă la bulgari sau în Grecia au și alte variante.

Conform informațiilor transmise de Poliția de Frontieră Giurgiu, românii care voiau să treacă prin Bacul Bechet pot utiliza alte variante, cum ar fi:

  • PTF Calafat, PTF Zimnicea (BAC);
  • PTF Turnu Măgurele (BAC);
  • PTF Călărași (BAC);
  • PTF Vama Veche;
  • PTF Ostrov;
  • PTF Negru Vodă;
  • PTF Lipnița;
  • PTF Dobromir.

Așadar, românii care au plănuit să călătorească pe viitor în Grecia, Bulgaria sau alte destinații și au nevoie de mai multe informații pot consulta și aplicația Trafic on-line, de pe site-ul Poliției de Frontieră. Aceștia au acces la o aproximare a timpurilor de așteptare de la frontieră, în funcție de intervalul orar.

Autoritățile confirmă că problema actuală este una destul de delicată având în vedere faptul că foarte mulți conaționali își fac vacanțele în cele două țări, la final de august. Va fi o aglomerație și mai mare pe drum, față de alte perioade.

Vezi și: Schengen va fi inutil? Mai multe țări introduc controlul la vamă. Iată lista

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult