- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare uriașă pentru românii care plătesc cu telefonul! Se modifică sistemul de plăți

02 Jul, 12:45 • Fundeanu Madalina
Se schimbă plățile cu telefonul. Iată ce va fi diferit!
Schimbare uriașă pentru românii care plătesc cu telefonul! Se modifică sistemul de plăți

Se schimbă plățile cu telefonul! NFC Forum, organizația non-profit alcătuită din marile companii de tehnologie care promovează standardul NFC (Near Field Communication), are în plan un viitor în care o singură atingere poate declanșa multiple acțiuni simultane, conform Playtech.ro.

Astfel, doar cu o singură atingere ai putea plăti pentru achiziția ta, ai putea primi puncte pe contul de recompense și ai putea obține o chitanță digitală direct pe telefonul tău. Organizația NFC Forum a lansat un document care dezvăluie detalii privind capacitatea de atingere multiplă a NFC și cum ar putea fi folosită.

Se schimbă plățile cu telefonul. Cum funcționează tehnologia NFC multi-purpose tap

În documentul respectiv se explică faptul că atingerea multi-purpose „valorifică capacitatea dispozitivelor NFC de a permite atât citirea, cât și scrierea de date printr-o conexiune.” Astfel, este permisă realizarea mai multor acțiuni, care în mod obișnuit se realizează în mai multe etape, într-un singur moment.

De exemplu, dacă cumperi alcool, atingerea pentru a plăti cu telefonul ar verifica automat și identitatea și vârsta ta. În plus, poți beneficia de informații cu privire la sustenabilitatea produsului, implicit modalități de reciclare a ambalajului, pe telefonul tău în momentul în care plătești.

Ai mai putea citi: Premieră la Bursa de Valori București! A fost lansat primul asistent virtual bazat pe Inteligenţă Artificială care răspunde la orice întrebare privind investițiile la bursă

plata cu telefonul
plata cu telefonul

Cât despre transportul public, tehnologia ar putea garanta că ești taxat corect pentru fiecare călătorie, incluzând taxe și concesii. Dacă călătoria ta necesită un bilet pe care trebuie să-l prezinți unui conductor, operatorii vor putea să-ți emită automat un bilet electronic atunci când plătești cu tehnologia multi-purpose.

The Verge notează că această tehnologie ridică anumite semne de întrebare legate de confidențialitate, căci automatizează totul, inclusiv verificarea identității. Mai mult decât atât, va permite companiilor să declanșeze comunicări de marketing care vor ajunge direct pe dispozitivul tău electronic. Pe de altă parte, atingerea multi-purpose se află încă la început de drum, iar NFC Forum este în căutare de contribuții pe măsură ce explorează cazurile de utilizare pe piață pentru această tehnologie.

Compania promite o experiență de plată și verificare mult mai simplă și eficientă, care ar putea revoluționa modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre pentru diverse tranzacții pe care le facem zi de zi. De la cumpărături și verificarea vârstei până la transportul public și informațiile de sustenabilitate, capacitatea de atingere multi-purpose are șansa de a ne face viața mai ușoară și mai convenabilă.

Vezi și: Avertisment pentru clienții eMag! Riscați să rămâneți fără bani!