- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbarea crucială pentru toți românii care au mașini pe benzină sau motorină. PPE decide dacă vor fi interzise

12 Jun, 09:18 • Bumbeneci Diana
PPE nu mai vrea sa interzică mașinile pe benzină și motorină în UE. Manfred Weber anunță că prima decizie „A fost o greșeală”.
Schimbarea crucială pentru toți românii care au mașini pe benzină sau motorină. PPE decide dacă vor fi interzise

Schimbare istorică privind Pactul Green Deal: mașinile pe benzină sau motorină ar putea să nu mai fie interzise. Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, a transmis un mesaj de mare interes pentru șoferi prin intermediul căruia a promis că în negocierile din zilele următoare, să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie internă, prevăzută în pachetul de legi ecologice al UE, Green Deal, la scurt timp după ce Dreapta reconfigurată şi-a proclamat victoria în alegerile europene, potrivit Politico.eu.

PPE decide dacă vor fi interzise mașinile cu motoare pe combustie internă

După considerentele membrilor PPE se ia în calcul „Interzicerea din 2035 a vânzării de autovehicule cu motoare cu combustie internă – un pilon central al planului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pe şoselele Europei, prevăzut în cadrul „Green Deal” poate fi dezbătută din nou.

Manfred Weber, liderul Partidului Popular European (PPE), grupul de centru-dreapta, care a obţinut cele mai multe locuri în Parlamentul European, primite că va schimba acest lucru și că va face tot posibilul să permită vânzarea acestor mașini și după 2035.

Weber a declarat, pentru Politico, că„ interdicţia a fost o „greşeală”, promiţând că grupul său va discuta despre anularea acesteia în „zilele următoare”.

„Este o situaţie complet răsturnată faţă de precedentele alegeri europene din 2019, când toţi liderii, cu excepţia extremei drepte, au mizat pe credibilitate ecologică, în timp ce activiştii pentru climă mărşăluiau în stradă”, susține Politicp.

Citește și: Imperiul „Clotilde Armand” este în cădere liberă. George Tuță, câștigătorul alegerilor din Sectorul 1: „Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”

mașini
mașini

La ora actuală, planurile istorice ale UE de a limita încălzirea globală sunt atacate, după alegeri în care partidele de pe dreapta au crescut, în timp ce Verzii europeni s-au prăbuşit.

Liderul legislativ al PPE în domeniul climei: „Interzicerea motoarelor cu combustie trebuie să dispară”

Pe marginea acestui subiect, Peter Liese, liderul legislativ al PPE în domeniul climei, a declarat pentru POLITICO că rezultatele alegerilor au confirmat viziunea partidului său pentru un „Green Deal” mai puţin restrictiv.

Green Deal este planul istoric al UE de eliminare a poluării cu gaze cu efect de seră până în 2050.

„Va trebui să facem unele ajustări. Interzicerea motoarelor cu combustie – aceasta trebuie să dispară”, a spus el.

Agricultura reprezintă un domeniu de mare interes pentru viitorul spațiului european. Pe marginea ultimelor dezbateri, PPE a promis să o protejeze de o reglementare mai agresivă în domeniul climei, iar primele măsuri vor fi luate în viitorul imediat apropiat.

Cu toate acestea însă, trecerea de la promisiuni la fapte nu va fi una foarte simplă. Anularea interdicţiei cu privire la autovehiculele pe benzină sau motorină ar contrazice direct candidatul principal al PPE, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a introdus interdicţia şi a susţinut-o în campania electorală pentru un al doilea mandat de cinci ani în fruntea executivului UE.

Cu toate acestea însă, după cum susține Liese: „Nu vor mai fi luate decizii fără PPE”.

Citește și: Intră banii pe cardurile românilor. Ministrul Câciu dă vestea cea mare pentru 2,6 milioane de oameni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult