- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări în Codul Rutier 2024. Gesturile banale făcute pe stradă care atrag amenzi usturătoare

04 Jul, 08:49 • Fundeanu Madalina
Noi amenzi în Capitală pentru anumite gesturi banale făcute pe stradă. Codul Rutier 2024 a fost modificat.
Schimbări în Codul Rutier 2024. Gesturile banale făcute pe stradă care atrag amenzi usturătoare

Noile modificări din Codul Rutier au dat undă verde aplicării unor amenzi noi pe străzile din București. Poliția Locală a primit, așadar, competențe sporite. Află cine sunt mai exact persoanele vizate de oamenii legii și care sunt gesturile, considerate banale de mulți, pentru care se vor aplica amenzi severe, conform Bugetul.ro.

Nu doar pietonii și șoferii vor putea fi amendați acum în cazul în care sunt prinși circulând neregulamentar. În urma schimbărilor făcute în Codul Rutier, agenții locali vor putea aplica sancțiuni și altor participanți la traficul din Capitală.

Noi amenzi în Capitală. Codul Rutier 2024 a fost modificat

Autoritățile au constatat un fenomen ce a luat amploare și care pune în pericol siguranța oamenilor. Pentru a opri acest lucru sesizat de tot mai mulți locuitori ai Capitalei, au fost luate măsuri.

Prin urmare, prin unele modificări făcute în Codul Rutier, polițiștii locali au primit competențe sporite. Potrivit noilor prevederi legale, agenții pot da amenzi noi și celor care merg pe trotinete electrice, dar care nu circulă în condiții sigure.

Citește și: Preț carburanți, 4 iulie 2024. Scumpirile continuă să se resimtă în buzunarele șoferilor

Modificările din Codul Rutier
Modificările din Codul Rutier

„Polițiștii Locali au primit competențe sporite pe legislația Codului Rutier, astfel că pe lângă pietoni, bicicliști, utilizatori de scutere şi căruțe, îi pot sancționa și pe cei care merg pe trotinete electrice, care nu circulă în condiții de siguranță.

Poliţia Locală Sector 6 a intensificat acțiunile de prevenție şi control în rândul utilizatorilor de trotinete electrice şi nu numai!”, a transmis Primăria Sectorului 6.

Doar în luna iunie 2024, au fost aplicate în total un număr de 26 de sancțiuni, a căror valoare totală s-a apropiat de 24.000 de lei. Amenzile au fost acordate pentru lipsa căştii de protecție, obligatorie prin lege, circulația pe trotuar ori pe aleile din parcuri, la ore de vârf și lipsa cărții de identitate.

Primăria le readuce în atenție celor care circulă cu trotinete în oraș care sunt regulile pe care sunt obligați să le respecte:

  • Viteza maximă admisă este de 25 km/h;
  • Este obligatorie purtarea căștii de protecție până la 16 ani;
  • Nu ai voie să circuli pe trotuar;
  • Utilizează banda unu de rulare, acolo unde este posibil;
  • Circulă pe pista de biciclete unde aceasta există;
  • Respectă regulile de prioritate și semnalizare.

Vezi și: Se schimbă Codul Rutier în 2024! Care sunt greșelile pentru care din trafic pentru care polițiștii nu mai pot da doar avertismente