- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări la Cotroceni! Klaus Iohannis confirmă decizia privind demisia din funcția de președinte

17 Sep, 18:25 • Preda Silvia
S-a vehiculat o posibilă candidatură a lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare, deschizând lista PNL la Senat. Anunțul făcut de Administrația Prezidențială.
Schimbări la Cotroceni! Klaus Iohannis confirmă decizia privind demisia din funcția de președinte

Președintele Klaus Iohannis își va încheia mandatul și nu va demisiona din funcție, a anunțat Administrația Prezidențială, pentru a infirma zvonurile potrivit cărora șeful statului ar candida la alegerile parlamentare pe listele PNL.

Au fost numeroase informații vehiculate în spaţiul public referitoare la o posibilă candidatură a preşedintelui Klaus Iohannis pe lista PNL la Senat.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, Președintele României, Klaus Iohannis, precizează că își va încheia mandatul la termen și nu intenționează să demisioneze din funcția de Președinte”, a anunțat, marți, Administrația Prezidențială.

Potrivit Constituției, președintele în funcție nu poate fi membru de partid.

Presa a relatat că se discută un scenariu potrivit căruia preşedintele Iohannis ar demisiona din funcţie, înainte de terminarea mandatului său, pentru a candida la o funcţie de senator în viitorul Legislativ.

Când termină Klaus Iohannis mandatul de președinte

Mandatul de președinte al României deținut în prezent de Klaus Iohannis se încheie în 20 decembrie.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Citește și: Alegeri prezidenţiale 2024. Ghid complet: când au loc, cum se votează şi care sunt candidaţii

Constituţia interzice președintelui să facă politică! Vă amintim că în spaţiul public s-a vehiculat o posibilă candidatură a lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare, deschizând lista PNL la Senat.

Potrivit unor surse din interiorul partidelor, Klaus Iohannis ar putea să fie candidat pe listele PNL pentru Senat la alegerile parlamentare din 1 decembrie. Șeful statului ar urma să ocupe prima poziție pe lista pentru Senat a PNL București. Acesta este scenariul aflat în lucru pe masa liberalilor, susțin multiple surse din partid pentru Antena3.ro.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Alegerile parlamentare din România se desfăşoară la 1 decembrie 2024, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 şi a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024 şi în baza Hotărârii de Guvern nr. 755 din 4 iulie 2024 privind stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024, transmit autoritățile.

Vezi și: Calendarul alegerilor parlamentare 2024 a fost aprobat. Data la care începe campania electorală