- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări majore pentru 3 milioane de angajați români. Tichetele de masă se modifică

30 Aug, 19:22 • Bumbeneci Diana
Autoritățile anunță când s-ar putea mări valoarea tichetele de masă pentru 3.000.000 de angajați. Sunt noi estimări pentru 2025.
Schimbări majore pentru 3 milioane de angajați români. Tichetele de masă se modifică

Tot mai mulți români se întreabă ce se va întâmpla în 2025 cu tichetele de masă. 3 milioane de angajați ar putea primi alte sume de bani anul următor, după ce s-a consemnat o majorare de zece procente în ultimele 6 luni. Se poate lua în calcul o nouă modificare în Guvern.

Tichetele de masă se modifică

Mai bine de 3.000.000 de români primesc tichete de masă de la angajați. Dintre aceștia 1.300.000 de angajați muncesc la stat. Restul de aproape 2.000.000 de angajați care iau tichete de masă lucrează la privat.

Angajații au primit o creștere semnificativă a tichetelor de masă în numai 6 luni. Schimbările au dus la valoarea unui tichet de masă la 35 lei pe zi începând cu 1 august 2023 și la 40 lei pe zi începând cu 1 ianuarie 2024.

Poți citi pe acest subiect și: Recalcularea pensiilor, eșec total! Un român s-a trezit fără bani. „Am zis că înnebunesc. E cu 2.000 de lei mai puţin”

tichete de masă
tichete de masă

În acest sens, valoarea tichetelor de masă s-a majorat cu 240 lei pe lună în doar 6 luni. Conform ultimelor date analizate de specialiștii din domeniu, se pare că pentru un angajat care lucrează 24 de zile, din august până în ianuarie, tichetele de masă au crescut cu 10 lei. Vestea poate mai puțin bună este că, în 2024, inflația va fi de 7%.

Cum se oferă tichetele de masă angajaților din România

Tichetele de masă sunt oferite tuturor angajaților în fiecare lună ca alocaţie individuală de hrană. Acestea pot fi folosite numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare.

Procedura prin care se oferă tichete de masă are un cadru legal decis oficial prin intermediul Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Ai putea citi și: Casa Națională de Pensii Publice anunț major pentru 5 milioane de români. Se schimbă tot

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult