În februarie 2024, prețurile cerute de proprietarii apartamentelor vechi cu trei camere în București au înregistrat o ușoară creștere față de ianuarie, dar sunt mai scăzute decât în anii anteriori. Media prețurilor a ajuns la 106.800 de euro în februarie, o creștere de 1,1% față de aceeași perioadă din 2023, iar nivelul este aproape identic cu cel din ianuarie. Totuși, pentru prima dată este observată o scădere în piață, cu șase din cele 13 zone înregistrând scăderi, cea mai mare fiind de aproape 9% în Crângași. În contrast, Moșilor-Ștefan cel Mare a înregistrat o creștere de 20%, iar Drumul Taberei de 10%.
Începând cu luna ianuarie 2024, Indexul Imobiliar ZF vine cu 13 zone în loc de 20, concentrându-se pe cartierele cu mai multe anunțuri pentru a asigura o acuratețe mai mare a informațiilor. Anumite zone precum 1 Mai, 13 Septembrie și Vitan Mall au fost eliminate, iar Brâncoveanu este acum calculat ca parte din Olteniței, Mihai Bravu din Iancului, Ștefan cel Mare din Moșilor, iar Victoriei împreună cu Unirii sunt considerate parte a zonei centrale a Bucureștiului. În plus, acum sunt luate în calcul și apartamentele construite între 1978 și 1990, nu doar cele între 1980 și 1990.
„Preţurile pe segmentul rezidenţial analizat au rămas constante la început de 2024, într-un context general în care numărul tranzacţiilor cu locuinţe este în creştere faţă de începutul lui 2023 şi cu doar 4% mai redus faţă de ianuarie 2022, anul recordurilor absolute – de remarcat că la nivel naţional s-a înregistrat o creştere de 15% faţă de anul record 2022. Într-un context de reducere probabilă a ofertei noi, locuinţele de pe piaţa secundară îşi vor păstra atractivitatea şi în acest an şi există premisele pentru o creştere de preţuri mai accentuată comparativ cu cea înregistrată anul trecut”, a spus Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.