Producția hamei urmează a fi afectată de schimbările climatice care reflectă o vreme caldă și uscată ceea ce va afecta producția de hamei. Producția acesteia poate scădea cu până la 18%, iar conținutul de acizi alfa sunt și ei, în mod direct, afectați ceea ce determină un gust mai puțin bun, dat fiind faptul că acest conținut va scădea cu până la 20-31%, aceste evenimente urmând să se întâmple până în anul 2050.
Citește mai multe despre: Berea, interzisă timp de 70 de ani! Motivul pentru care a fost luată această decizie controversată
S-a constata o scădere semnificativă a producției hamei în perioadele 1971-1994 și 1995-2018 de aproximativ 0,13-0,27 tone de hectar, potrivit celor de la BiziDay, conform celor furnizate de Ziare.com. Slovenia este statul care a înregistrat cea mai mare scădere a producției hamei, aproximativ 19,4%.
„Consumatorii de bere vor simți cu siguranță schimbările climatice, atât în ceea ce privește prețul berii, cât și în cazul calității. Acest lucru pare inevitabil, pe baza datelor de care dispunem.”, a comunicat Miroslav Trnka, cercetător la Institutul de Cercetare a Schimbărilor Globale din cadrul Academiei Cehe de Știință, și coautorul studiului publicat în revista Nature Communications, conform sursei citate.
În această situație, pentru a nu pierde din producție foarte mult, fermierii au recurs la mutarea plantației pe măsură ce temperaturile cresc, dar și instaurarea unor sisteme de irigare care să acționeze în perioade critice.
„Cultivatorii de hamei vor trebui să facă eforturi suplimentare pentru a se asigura că vor obține aceeași cantitate din recolte ca astăzi, ceea ce va implica, probabil, investiții mai mari doar pentru a menține nivelul actual al produsului.”, a adăugat coautorul studiului, potivit sursei citate
Citește mai multe despre: Oktoberfest 2023. Cât costă o halbă de bere la festivalul de la Munchen