- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Școala din București în care părinții trebuie să plătească 3.000 de lei de copil pentru renovarea claselor. „Nu sunt fonduri din partea școlii”

05 Jul, 17:31 • Lupu Alexandra
Situație halucinantă la o școală din București, din sectorul 4. Părinții trebuie să scoată sume grele din buzunar pentru renovarea claselor.
Școala din București în care părinții trebuie să plătească 3.000 de lei de copil pentru renovarea claselor. „Nu sunt fonduri din partea școlii”

Autoritățile au fost sesizate în legătură cu un caz de-a dreptul revoltător în Capitală. O școală din sectorul 4 le cere părinților să plătească 3.000 de lei de copil pentru renovarea claselor, informează ziare.com.

Școala care le cere bani părinților pentru renovarea claselor

Părinții trebuie să plătească 3.000 de lei de copil pentru renovarea sălii de clasă în care vor învăța elevii din toamnă. O parte dintre aparținători au sesizat deja autoritățile în acest caz. Părinții au aflat că sala de clasă este goală și trebuie complet renovată și utilată după înscrierea copiilor la clasa pregătitoare.

Unul dintre părinți a declarat că le-a fost arătată sala de curs la o ședință, moment în care li s-a menționat că trebuie să zugrăvească încăperea și să pună mochetă pe jos. În caz contrar, sala va avea doar „patru pereți”.

Citește și despre: Gabriel Rusu, șeful de promoție din Vatra Dornei, a făcut zilnic naveta 40 de kilometri pentru a ajunge la școală. A terminat liceul cu 10 pe linie

„Ne-a arătat sala de clasă, ne-a zis că această sală o să fie goală, nu o să avem bănci, nu o să avem scaune, nu o să avem tablă, nu o să avem nimic, decât patru pereți. Trebuie noi să zugrăvim clasa, să punem mochetă pe jos, vrea aspirator”, a declarat unul dintre părinți pentru euronews.ro.

Părintele a adăugat că trebuie să plătească între 2.500 și 3.000 de lei de copil, iar motivul este unul halucinant: nu sunt fonduri din partea școlii. La solicitarea Euronews, Inspectoratul Școlar București a transmis că a fost depusă o plângere în acest sens săptămâna trecută. În momentul de față, are loc o anchetă la școală.

„Părinții au stabilit că toate acestea sunt niște costuri între 2.500 și 3.000 de lei. Doamna a spus că nu sunt fonduri din partea școlii și că părinții trebuie să facă”, spune părintele.

Școală
Școală

Situația din Educație continuă să fie plină de suișuri și coborâșuri. Anul acesta, sistemul educațional din țară a fost zdruncinat de 13 zile de proteste și greve ale profesorilor, nemulțumiți de tratamentul pe care îl primesc și de salarii. Elevii au fost victime colaterale în tot acel timp. Presiunea cea mai mare a fost resimțită de tinerii care se aflau în pragul celor mai importante examene din viață: Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Chiar și acum, când profesorii au obținut ce au vrut de la Guvern, gafele din educație nu se termină.

Situația lui Filip ne demonstrează acest lucru: tânărul  a depus contestație, după ce a aflat că a obținut nota 6.60 la matematică, fiind sigur că a rezolvat corect cerințele și că nu avea cum să obțină un rezultat atât de mic la Evaluarea Națională. Așa că, în urma contestației, băiatul a primit 9,50.

„Filip a ieșit din examenul de evaluare la mate spunând că a făcut aproape tot corect. L-a verificat și proful de mate și a confirmat, l-a felicitat și i-a spus că ia 9,50 minim la mate. Dar când s-au afișat notele săptămâna trecută…

ȘOC TOTAL…6,60 la mate!”, a declarat mama lui Filip.

„Am făcut contestație, evident, și azi…nota lui Filip este una dintre cele 3 note la nivel național care au fost crescute cu mai mult de 2 puncte, adică aproape cele 3 puncte pierdute, din cauza erorii de corectare!

De la 6,60 la 9,50 a crescut nota la mate! Ii iese media peste 9 si s-a ridicat cu 5000 de poziții în clasamentul pe București, ceea ce înseamnă că are șanse să intre la liceul unde își dorește”, a adăugat femeia.

Vezi și: Școala nu îi atrage pe români! Țara noastră are cei mai mulți tineri din UE care renunță la educație

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci