Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a ieșit public cu noi declarații. Acesta a vorbit despre închiderea școlilor pe timpul sezonului rece. Se pare că au început aceste discuții în momentul în care mai multe persoane au cerut acest lucru, de teama ca elevii să nu stea la ore în frig.
Din cauza sumelor ridicate pe care unitățile de învățământ vor trebui să le achite în această iarnă pentru încălzire, mulți români îi cer lui Sorin Cîmpeanu să închidă școlile.
Sorin Cîmpeanu a transmis oficial că acest lucru nu va fi posibil, deoarece elevii au avut mult prea multe de suferit în ultimii doi ani, iar acum este momentul ca școala să se desfășoare în condiții normale, indiferent de ce va implica acest lucru. Ministrul Educației a menționat, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, faptul că elevii vor continua să meargă la școală și în timpul iernii, așa cum este normal și cum a fost și în alte ierni.
De altfel, acesta a oferit mai multe detalii, conform cărora plata diferențelor de preț va fi suportată de către Guvern. Tot ministrul Sorin Cîmpeanu a mai explicat că au fost convocați inspectorii școlari din toată țara, pentru a stabili planul după care vor funcționa unitățile de învățământ în timpul iernii.
Poți citi și: Sute de mineri vor fi disponibilizați la 1 octombrie! Autoritățile au anunțat ce se va întâmpla cu acești români
„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.
Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ. Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.
Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. Proiectul Legii educaţiei « România Educată » prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a explicat Sorin Cîmpeanu pe pagina lui Facebook.
Mai poți citi: Istoria României, de la realitate la film. Top cele mai bune filme care ne aduc aminte de cele mai importate file de istorie